G4Media.ro

Spania menține protocolul sanitar bazat pe mască obligatorie și bule în școli,…

Spania menține protocolul sanitar bazat pe mască obligatorie și bule în școli, în noul an / Se estimează că cei mai mulți adolescenți se vor vaccina până începe școala

Autoritățile regiunilor spaniole se pregătesc pentru începerea noului an școlar conform protocolului stabilit deja în mai, spre sfârșitul precedentului an, protocol bazat pe purtatul măștii și pe limitarea contactelor între grupurile de elevi, urmărind să revină la dimensiunile claselor existente înainte ca pandemia să determine măsuri de distanțare, potrivit El Pais. Opțiunea actuală este de menținere a protocoalelor stabilite, în pofida faptului că mai mulți experți consideră că e nevoie de măsuri suplimentare, în contextul răspândirii variantei Delta a noului coronavirus, arată sursa citată.

Aceasta abordează planurile pentru începerea noului an școlar în condițiile în care tulpina Delta este dominantă, în prezent, în Spania.

În mai, autoritățile centrale și regionale au decis ca, în anul școlar care începe în toamnă, să se renunțe la măsurile de distanțare, iar clasele să revină la dimensiunile existente înaintea pandemiei – până la 25 de elevi în grădinițe (de la 20 în ultimul an) și 30 în școlile primare (de la 25). S-a decis, de asemenea, să se păstreze sistemul “bulelor”, în care elevii au contact cu grupuri restrânse de colegi și și nu intră în legătură cu alte persoane din școală.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter