G4Media.ro

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a recunoscut că a cheltuit 44.000 de…

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a recunoscut că a cheltuit 44.000 de euro fără autorizație și a acceptat să ramburseze o parte din sumă/ Acordul încheiat cu procurorul o scapă de acuzația de fraudă la buget

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, și-a recunoscut vinovăția, duminică, pentru a fi folosit necorespunzător bani din taxele contribuabililor pentru mese la restaurant, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la tribunalul din Ierusalim, transmite Agerpres.

Inculpată în iunie 2018 pentru fraudă şi abuz de încredere, Sara Netanyahu a negociat însă cu procurorul un acord pentru o scădere a pedepsei, care a fost acceptat de instanţă duminică. Ea a recunoscut că a cheltuit 175.000 de shekeli (circa 44.000 de euro) fără autorizaţie şi a acceptat să ramburseze statului 45.000 de shekeli (11.170 de euro) şi să plătească o amendă de 10.000 de shekeli (2.480 de euro).

În contrapartidă, acuzaţiile de fraudă cu bugetul statului, care puteau atrage o sancţiune severă, au fost abandonate şi înlocuite cu acuzaţia, mai lejeră, că a profitat de eroarea comisă de o terţă persoană, conform termenilor acordului.

Acest acord a fost aprobat duminică de Tribunalul din Ierusalim.

Sara Netanyahu a fost inculpată iniţial pentru că a folosit pentru mese la restaurant aproape 100.000 de dolari (circa 85.000 de euro) din taxele contribuabililor susţinând, fals, că nu exista bucătar la reşedinţa oficială a premierului.

Procesul său a fost deschis în octombrie 2018.

Ea s-a mai confruntat în trecut şi cu alte acuzaţii. În 2016, un tribunal din Ierusalim i-a acordat daune unui fost majordom al lui Benjamin Netanyahu care i-a acuzat pe premierul israelian şi pe soţia sa de rele tratamente.

Benjamin Netanyahu însuşi este ameninţat cu inculparea în trei dosare de corupţie. El va fi audiat la începutul lunii octombrie la acuzaţii de corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Pentru mai multa rigoare, este vorba de 45000 ILS= 11200 €, cheltuiti fara a cere aprobare, iar ancheta a costat 2000000 ILS, aprox. 500000.
  Disperarea globalistilor la cote paroxistice.

  • Da, pentru mai multa rigoare, trebuia sa plateasca si costurile anchetei. Daca ar fi avut obrazul mai subtire, ancheta nu ar fi existat. Ca doar nu e vina procurorilor ca madam Netanyahu e cleptomana?

   Si nu mai minti, ca esti penibil. Stim si noi sa citim presa internationala. A semnat acordul in care recunoaste ca a cheltuit peste $50k. De ce o lasa astia sa returneze doar un sfert? Pentru ca in Israel, conform traditiei, banii au o singura directie – de la cei saraci la cei bogati.
   https://www.jpost.com/Israel-News/Court-convicts-Sara-Netanyahu-of-corruption-in-plea-deal-592661

 2. Ce oameni urâți, uitați-vă puțin la fața „doamnei”