G4Media.ro

Sorina Pintea se întoarce în funcţia de manager la spitalul din Baia Mare.…

Sorina Pintea se întoarce în funcţia de manager la spitalul din Baia Mare. Cât a fost ministru s-a suspendat din funcție, păstrându-și postul

Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că, după ce a fost adoptată moţiunea de cenzură, se va întoarce pe funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare „Constantin Opriş”. Ea a ocupat funcția până la preluarea portofoliului ministerial, când s-a suspendat din postul de manager, păstrându-și practic locul pentru când avea să nu mai fie în Guvern.

La fel a procedat și Tudorel Toader, care după ce a fost revocat din funcția de ministru al Justiției s-a întors în postul de rector al Universității „Al.I. Cuza” din Iași, din care se suspendase.

„Eu mă întorc la Baia Mare manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constantin Opriş”, a spus Pintea.

Sorina Pintea este manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare din 2013, funcție din care s-a mai suspendat când a fost aleasă senator PSD, la finalul anului 2016. La scurt timp, în februarie 2017, a renunţat la locul din Parlament şi a revenit la conducerea Spitalului Judeţean din Baia Mare, din care s-a suspendat din nou pentru a deveni ministru, la începutul anului 2018.

Întrebată vineri dacă se aştepta să cadă Guvernul în urma moţiunii de cenzură, Sorina Pintea a răspuns: „Nu, nu, dar aşa cum am spus moţiunea este un exerciţiu democratic de care a uzat Opoziţia, este normal, se întâmplă într-o democraţie. A fi ministru nu este o meserie. Ce m-a deranjat, să spun, a fost faptul că am constatat că loialitatea, bunul simţ şi cinstea sunt nişte chestiuni care nu prea au de-a face cu politica”.

Sorinei Pintea consideră că mandatul său de un an şi opt luni a fost unul scurt şi nu a avut timpul să finalizeze anumite proiecte:

„Vreau să spun că nu am avut timpul fizic de a finaliza anumite proiecte, să mă aplec asupra anumitor probleme, dar până la urmă a fost o perioadă scurtă. Un an şi opt luni nu înseamnă foarte mult într-un Minister al Sănătăţii. Este nevoie de continuitate şi de predictibilitate, dar mai ales este nevoie de consens. În general, vizavi de măsurile pe care le-am luat criticile nu au fost foarte multe şi asta îmi asum – am declarat şi declar în continuare: Sănătatea nu are culoare politică. Aici ar trebui cu adevărat să funcţioneze consensul”

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sunt curios cum stateau lucrurile daca nu era la PSD. Cata treaba buna putea facea fara a avea mainile legate.

    • Ca si mine, ai luat teapa cu mastera asta batrana. O hoata calificata. Si eu am avut impresia ca e ceva de capul ei. Numai smecherii de comunicare are in cap. E un fel de Gabi Firea cu diferenta ca facut facultatea la timpul ei, la stat, nu la privat. Si cu cateva decenii mai devreme

  2. PSD+istii au făcut un capăt de lume că Iohannis și-a suspendat postul de soluționare profesor de fizică la un liceu din SB, însă nu l-au văzut pe rectorul Tudorel, manageriale Pintea sau rectorul Breaz și mulți alții.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.