G4Media.ro

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

Sorin Ovidiu Vantu pleaca de la DNA dupa ce a fost audiat de procurori, joi, 28 iulie 2016. Inquam Photos / George Calin

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la închisoare în mai multe dosare de corupție, va fi eliberat condiționat din penitenciar, potrivit unei decizii definitive a Tribunalului București.

Vîntu a făcut o cerere de eliberare care a fost inițial respinsă de Judecătoria Sectorului 5, dar Tribunalul București a admis apelul acestuia.

Minuta ședinței de la Tribunalul București:

În baza qrt. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.p.p. admite contestația formulată de contestatorul condamnat Vintu Sorin Ovidiu împotriva sentinței penale nr. 13/08.01.2020 a Jud. Sectorului 5 București pronunțată în dosarul nr. 28645/302/2019.

Desființează sentința contestată și, rejudecand pe fond: In baza art. 587 C.p.p. cu aplic art 6 C.p. și urmatoarele din Coful penal din 1969 admite propunerea de liberare condiționată privind pe condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu.

Dispune liberarea condiționată a condamnatului VSO de sub puterea mandatului de executare emis de TBSIP daca nu este arestat in alta cauza. Atrage atenția condamnatului asupra consecințelor nerespectării prevederilor art. 61 C.p din 1969. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi 27.03.2020.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

 1. Cam nasoală perioadă si-a ales să fie eliberat!
  După gratii era mai protejat de virus….. poate…

 2. Deviza partidului, politica statului: totul pentru infractori!

 3. Super; banuiesc ca si Livache a facut cerere…

 4. Si Dragnea sa fie eliberat ,e periculos pentru detinuti cu coronavirusul ca stau la gramada.
  Dragnea oricum conducea mai bine guvernul decat Orban.

 5. Asa e maica! Isi mai facea mama lui Oprisan 9 vile langa alea 9.
  Iar Dragnea se extindea si in Argentina.
  Tariceanu imbraca toate palatele de justitie in biletele roz.

 6. Prejudiciul a fost recuperat?!?

  • Aiurea! Stiu multi detinuti carora le-a fost refuzata liberarea conditionata deoarece nu au platit prejudiciul sau cheltuielile de judecata , stiu un amarat caruia i s-a refuzat reabilitarea de J3( a fost condamnat in 1989 si in 1991 a iesit) deoarece nu a platit prejudiciul, dar…am constatat cu amaraciune ca nu mai suntetm toti egali in fata legii. Ce am invatat eu in 1998-2002, nu se mai aplica in 2020 si nu ma refer la coduri ci la principii de drept.

  • mai studiaza decizia CCR prin care nu se poate impune plata prejudiciului pentru liberarea conditionata :)) esti in totala eroare, daca dosarul din parnaie e curat, fara mentiuni, liberarea conditionata este sigura 99% :))

 7. S-a marit pensia speciala a avocatului „poporului” (sa citim infractorilor?), maica ?
  Cat i-au facut-o maica ? De platit o plateste poporul maica.
  Acum daca tot le platim amantele, de ce sa nu le platim si avocatii maica ?

 8. Daca iesi azi din casa te baga la puscarie. Daca inseli zeci de mii de oameni si ta lauzi cu asta, faci evaziune fiscala si spui ca esti smecher, ti se contopesc pedepsele faci cativa ani de puscarie si iesi afara de la rece cu teșcheraua plina. Trai neneco !!! Si in spitale nu sunt echipamente de protectie ca smecherii au sifonat banii…

 9. Pe excelentele lor ultra salarizatii si ultra pensionatii de la CCR i-ati testat ?
  S-au ascuns tot in closetul unde, pe intuneric, tine sedintele Dorneanu, ca sa nu il filmeze serviciile?

 10. N-are el treaba, fumează in poza. Cât teatru pe omul asta. Se crede Roger „Verbal” Kint din The usual suspects.
  SOV a mai câștigat in anii trecuti proiecte de milioane de euro cu statul prin mâna lui dreapta, si printr-o firma mafiota interpusa. A ieșit acum sa mai facă niște scheme fraudulente, probabil inspirat de cazul lui Cătălin Hideg si Sanimed, ca doar este terenul potrivit pentru șarlatani ca el.
  România – un caz pierdut, o tara a mafioților si a corupților. Oamenii de top, cei inteligenți si onesti, care renunța la oferte de sute de mii de euro in tari civilizate pentru idealul de a rămâne in tara si a construi o afacere sunt superprosti in idealismul lor. Dacă rămâi in tara nu faci nimic, nu atingi nici măcar 10% din potențialul pe care il poți atinge intr-o tara normala si civilizata; in România ajungi sa lupți pro-bono împotriva corupției împământenite peste tot, si asta pentru ca niște corupți de prin autorități, angajați care sunt plătiți sa lucreze pentru populația care le plateste salariul, in loc sa ajute societatea, ajuta infractorii.
  Numai un regim autoritar mai poate schimba soarta României, cu o armata independenta care sa confiște toate averile zecilor de mii de corupți si mafioți si sa-i ducă in lagăre de munca forțată ca sa platesca pentru toată suferința cauzată poporului roman in ultimii 30 de ani.

 11. Hotii de la pnl sau eliberat noaptea ca hotii pe Vantu! Huuoooooo!

 12. Multa mu*ie PNL o sa va dam la alegerile locale si parlamentare

 13. Uite-l pe vantu cum tuseste
  Sigur are coronavirus si herpes, de aceea a fost eliberat.

 14. justitia lucreaza, dragi tovarasi. pe penademie, remote… bano di grande, bate la cur ioropa.
  tudoreii, dragi tovarasi. minti luminate puse in slujba astora…