G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv la orele de…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Sorin Cîmpeanu: Purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv la orele de educaţie fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică, el explicând că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar, transmite News.ro.

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca”, a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus, întrebat fiind cum se vor desfăşura orele de educaţie fizică.

El a explicat că ordinul de ministru pe care l-a dat cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor „a încercat să acopere toate situaţiile posibile şi să fie foarte clar”, iar unul dintre subiectele de discuţie a fost şi cel privind desfăşurarea orelor de sport.

„Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

sursa: News.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Prima oara sa facă domnul ministru o demonstrație cum face el sport cu masca pe față.
  După aceea mai vedem.

  • Corect. El si doamna aia de la Brasov, Moldovan

  • Asta voiam sa-i zic si eu Cimpeanului. Dorele, ai alergat vreodata cu masca pe moaca?

  • Sunteti niste monstri nenorociti, care nu aveti copii, niste idioti cu capete patrate si fara inima. Voi stiti cat de greu le este sa respire prin masca aia nenorocita care nu te protejeaza nici macar de basini….daramite sa faca si efort cu ea peste nas. HANDICAPATILOR MINTAL!!!!!

 2. va bateti joc de copii, ma, fosilelor.

 3. Individul asta nu a făcut sport niciodată in viața lui pe bune. Trebuie neapărat ca elevii sa urască ora de sport? Si asa Leșini ba băiatule cu masca pe fata. Doamne unde i-a găsit pe specimenele astea care sunt ministrii?

 4. La orele de educație fizică, copiii ar trebui să sa joace, sa alerge in curtea școlii, sa stea in aer liber (cand vremea permite). E mai sigur si mai benefic decât să facă exercitii în sala de sport. Afara ar putea sta si fara masca, cu condiția păstrării distanței.

 5. Cum sa facă sport cu masca?! Ce sa inspire? Propriul aer expirat?! Chiar vreți să leșine copiii prin sala de sport?! Ce sunt aberațiile astea? Aș vrea să vă văd făcând sport cu masca pe figură o oră sau două!!

 6. Efortul fizic cu masca poate duce la moartea copiilor! Asta va poate spune orice dr (nu de-ala vandut, asemenea d-nei secretar de stat de la iasov, Moldovan, d-na care nu isi publica declaratia de avere, stie ea de ce), orice prof de sport (competent) etc

  Demisia urgent! Demisia guvernului de paiata se impune urgent!

 7. adica eu pot sa alerg in parc fara masca, dar copilul face ora de educatie fizica cu masca ?
  Sunteti tampiti domnilor, sau sa zic d-na Moldovan.

 8. Incredibil.Astia sunt porniți sa terorizează oamenii și elevii.Ar trebui și Messi sa joace cu masca ?!!!Mare rușine și incompetenta.

 9. De cand am inceput scoala va spun sincer ca imi vine sa plang cand vad cat de batjocoriti sunt acesti micuti. Sunt profesoara de educatie fizica si am 9 clase la invatamantul primar ,zi de zi ii vad cum efectiv se chinuie sa respire in timpul orei…noi incercam sa respectam instructiunile de a face efort moderat cu ei ,insa orice efort faci organsimul are nevoie de AER.
  De ce ii chinuiti domnilor? Iar dvs stati fara masti cu exceptia cand sunteti filmati? Nu va ganditi la sanatatea lor? Sau vreti sa-i imbolnaviti?
  Vreau sa veniti si dvs la orele de educatie fizica ,sa le practicati, si apoi sa dati legi de a purta masca la orele de ed. fizica.
  Eu va spun sincer ca nu pot sa stau cu mainile incrucisate cand un copil imi cere ajutorul de al incheia la geaca,ai lega sireturile…sunt prea mici …7 ani,8 ani…. daca esti parinte ar trb sa intelegeti si dvs

 10. Din ordinul comun nu reiese obligativitatea purtarii masti, la orele de educație fizică și sport.
  1. Organizarea spațiilor pentru asigurarea distanțării fizice:
  – elevii și personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască în permanență, în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, atât în interior, cât și exterior;

  3. Organizarea procesului de învățământ și a activităților sportive:– organizarea programului școlar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea și la ieșirea în pauze;– în situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi se va asigura un interval de minimum 1 oră între acestea;– intervalele aferente pauzelor vor fi stabilite în mod eșalonat, astfel încât timpul de suprapunere al acestora să fie minim;– organizarea activităților și supravegherea în timpul pauzelor se realizează astfel încât să se evite formarea de grupuri de elevi din clase diferite. Elevii vor fi supravegheați pe toată durata pauzelor de către cadre didactice sau alte categorii de personal, pentru menținerea distanțării fizice. Orice activități care presupun formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanței dintre elevi;– jocurile și alte activități care implică formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanței maxim posibile dintre elevi;– elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi și nu vor schimba între ei obiecte de folosință personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.);– se pot desfășura doar jocurile sportive care permit distanțarea fizică, de preferat în aer liber, dacă condițiile meteorologice permit;– orele de educație fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activități sportive care nu presupun efort intens, cu asigurarea obligatorie a distanței fizice maxim posibile și a unei aerisiri permanente;– pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți ca pe tot parcursul activității să nu își atingă fața, gura, ochii sau nasul cu mâinile neigienizate;– la începerea și la finalul orelor de educație fizică, toți elevii trebuie să respecte normele de igienă a mâinilor prin utilizarea unor dezinfectanți pe bază de alcool;– se vor efectua curățenia, dezinfecția și aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de elevi;

 11. Tare sunt curioasa cu ce medic s-a consultat asta de e la educatie acum. Cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o

 12. Nu ne distrugeți copii punându-i să inspire propriul dioxid de carbon așa cum se menționa mai sus !