G4Media.ro

Ministrul Educației: Universităţile vor fi convinse să contribuie la bugetul de burse

Ministrul Educației: Universităţile vor fi convinse să contribuie la bugetul de burse

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că va încerca să convingă universităţile să contribuie la bugetul de burse, astfel încât să nu scadă numărul beneficiarilor acestora, în contextul în care cuantumul bursei urmează să crească.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Realitatea Plus că va avea marţi o şedinţă cu reprezentanţii conducerilor universităţilor şi cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti din România, în care se va aborda acest subiect.

„Un subiect principal (al şedinţei – n.r.) este acela al burselor studenţilor, care în proiectul de buget nu scad, dar, atunci când creşte cuantumul minim al bursei sociale de la 580 lei la 700 lei, sigur s-ar micşora numărul de burse. Dacă bugetul de burse nu scade, totuşi, prin creşterea cuantumului scade numărul de beneficiari de bursă. Unul din obiectivele discuţiei de mâine este acela de a convinge universităţile româneşti să contribuie cu ceea ce au rezerve, tocmai pentru bursele studenţeşti, să completeze aceste bugete în aşa fel încât să nu scadă numărul studenţilor beneficiari de burse, cel puţin de burse sociale”, a afirmat ministrul Educaţiei, conform Agerpres.

El a mai susţinut că „niciun student nu trebuie privat de această bursă, dacă i s-a atribuit în acest an universitar”.

Sorin Cîmpeanu i-a răspuns, la Realitatea Plus, lui Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care a declarat că principala asigurare pe care ministrul Educaţiei trebuie să le-o dea studenţilor este că „în contextul creşterii cuantumului burselor pentru 2021, indiferent de modul în care ele se vor finanţa, niciun student care actualmente primeşte nu va fi privat de această bursă începând cu semestrul al doilea”.

Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. daca si astea mai sunt glume 🙂

 2. Eeee, asa da! Bravo!
  In sfarsit, reforma adevarata!
  Reforma pe paine, nu gluma. 😀

 3. Bursa socială 700 de lei? Și cea de merit e 800 ..păi de ce să mai învețe studenții…când pot să o ia pe aia socială oricum…așa încurajează domnule acest ministru și acest guvern munca corectă și cinstită… aceasta măsură estee PSD ista nu liberală ….

 4. Cum adică, „convinse”? NU, TATI, DAI LEGE ȘI GATA!!!
  Ăștia sunt habarniști cu totul…..

  • …daca tin minte scrie in articol daca au fonduri in plus
   daca e 0 fondul + ce se intampla?
   domnu e hilar daca nu ar fi trist ca exista si e roman.

 5. Invatamantul universitar nu e obligatoriu. Cine vrea sa-l urmeze sa faca sacrificii (asa o sa puna burta pe carte nu distractii in cluburi pe banii de bursa) Bursele nu trebuie date de stat decat acolo unde este un interes social (de exemplu la medicina). In rest imprumut de la banca, contracte cu firme interesate, gama larga de optiuni

  • De ce sa faca sacrificii? Sint unii copii dotati dar,oricite sacrificii ar face parintii,nu ar putea studia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.