G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, mai 2022: Titularizarea nu cred că este un lucru pe…

Foto: gov.ro/colaj Edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, mai 2022: Titularizarea nu cred că este un lucru pe care trebuie să-l schimbăm / În februarie 2022 spunea: E clar că e nevoie de o schimbare și la nivelul acestui sistem de titularizare

Schimbare esențială a discursului public al ministrului Educației în privința Titularizării cadrelor didactice în sistemul de învățământ. După ce în urmă cu doar 3 luni spunea că „e clar că e nevoie de o schimbare și la nivelul acestui sistem de titularizare” în prezent oficialul a declarat că „titularizarea nu cred că este un lucru pe care trebuie să-l schimbăm”, a spus Sorin Cîmpeanu sâmbătă, într-un interviu amplu la Digi24. Titularizarea este cel mai mare concurs de angajare din România, are loc anual. Titularizarea înseamnă angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată, ca titular al sistemului de învățământ. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Cei care nu reușesc să treacă de aceste condiții sau nu găsesc posturi pe perioada nedeterminată sunt suplinitori și sunt nevoiți să susțină „titularizarea” an de an. Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, la Digi24, dacă titularizarea se va schimba și ce se va schimba din ceea ce profesorii fac acum. Acesta a spus că se va schimba evaluarea cadrelor didactice, dar Titularizarea nu. Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Se poate trăi decent cu un salariu de suplinitor/titular in București? La stat

    • cum dracu sa se schimbe, ce rost ar mai avea sa existati ca partid daca nu ati sustine toate nulitatile la catedra, care va dau anual 40% votaci analfabeti functionali, fara vreo frica sa fie dati afara „datorita” incompetentei lor monumentale sau chiar a actiunilor care tind spre infractionalitate si atac la siguranta nationala..

  2. Titularizarea nu are cum sa fie o problema atat timp cat posturile bune se ocupa din timp, de catre cine trebuie. Acest examen e doar o falsa refulare pentru cei care au facut degeaba modulul psihopedagogic.
    Ar fi culmea ca ministerul corupt al invatamanatului sa lase scolile in seama meritocratiei.

  3. Tov. Cimpenu, cand putem sa-ti citim teza de doctorat ?

  4. Numai profesorii care sunt incapabili sa promoveze un examen national de titularizare, bat câmpii cu privire la titularizare.