G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu: Examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor, vor fi matematică şi limba română / Am propus eliminarea mediilor din gimnaziu, care au devenit total irelevante

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor, vor fi matematică şi limba română şi că nu a făcut până acum niciun fel de precizare cu privire la modificarea structurii Evaluării Naţionale. El a explicat că a propus eliminarea mediilor din gimnaziu, care au devenit total irelevante şi înlocuirea notelor, la anumite materii, precum muzică sau desen, pentru a se pune calificative, relatează News.ro.

”Examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor, vor fi matematică şi limba română. Elevii ştiu că trebuie să se pregătească pentru Evaluarea Naţională la Matematică şi Limba Română”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Despre evaluarea competenţelor de comunicare în limbi străine, ministrul a arătat că a făcut vorbire atunci când a fost vorba de examenul de Bacalaureat.

”Sunt unul dintre cei care susţin nevoia şi importanţa multilingvismului, evaluării pentru două limbi străine, la nivelul competenţelor de bază. Două limbi de circulaţie internaţională, precizez. Dar la examentul de Bacalaureat. Nu am făcut până acum niciun fel de precizare cu privire la modificarea structurii Evaluării Naţionale”, a spus ministrul.

El a arătat că a spus doar două lucruri, şi anume că va propune eliminarea mediilor din gimnaziu, ”care au devenit total irelevante”.

”Din păcate, nu au fost niciodată foarte relevante, dar odată cu administrarea unor evaluări strandardizate, odată cu analizele pe care le-am făcut la nivelul întregului sistem preuniversitar, am constatat cu regret că sunt irelevante”, a afirmat Cîmpeanu.

El a precizat că o altă propunere pe care a făcut-o a fost eliminarea notelor şi înlocuirea cu calificative.

”Vom vedea, o vom lansa în dezbatere publică, pentru discipline precum desen, muzică, şi vom vedea care altele”, a mai afirmat ministrul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. D l Campeanu face afirmatia ca notele din timpul studiilor preuniversitare au devenit irelevante, astfel se poate trage concluzia ca activitatea profesorilor e irelevanta inclusiv a lui ca reprezentant al acestora!
  E o jignire la adresa elevilor care invata si nu chiulesc.

 2. Cand unul care recunoaste ca a adus invatamantul in Romania in cel mai de jos punct, face reforma…

 3. Noi avem la gimnaziu profesori de desen talentați, cu expoziții, care insa nu pun note pe talent, ci pe bunavointa si constiinciozitate.
  Desigur ca iau note mici numai elevii care refuza sa isi picteze plansele si sa invete la istoria artei, care este cultura generala.
  Asa ca a pune calificative, încurajați elevii puturosi sa isi bata joc in continuare de orele de deaen, de profesorul de desen.

 4. A dus la moda cadourilor babane pentru diriginți și profesori. Foarte bine că vrea să scoată media din gimnaziu din media de admitere. În sfârșit un lucru bun.

  • Un profesor bun din punct de vedere profesional are o anumita conduita.
   Nu primeste nimic in afara de flori sau dulciuri. Si acestea pe primește (chiar daca le ofera cuiva din personalul nedidactic) ca sa nu spuna parintii ca vrea altceva, mai subtil.

 5. Sa scoatem si materiile(toate) irelevante si ele!!!!
  Intr-o tara de needucati conteaza doar romana si matematica.Dar si acestea cu programa stufoasa sa nu omoram MEDITATIIILE.
  Succes cu reformele,domnule ministru!