G4Media.ro

SONDAJ Yougov: Unul din cinci dintre cei care au votat pentru Brexit…

Sursa Foto: Captură Yougov

SONDAJ Yougov: Unul din cinci dintre cei care au votat pentru Brexit crede acum că a fost o decizie greșită / Britanicii cred că Marea Britanie a greșit când a părăsit Uniunea Europeană, cu 56% la 32%

La aproape doi ani de la ieșirea Marii Britanii din UE, la 31 decembrie 2020, datele YouGov arată că sprijinul pentru Brexit este la un nivel minim record, doar 32% din publicul britanic considerând că a fost corect să voteze pentru a ieși și 56% că a fost greșit să iasă, se arată într-un sondaj realizat de Yougov.

YouGov întreabă în mod regulat publicul dacă crede că a fost corect sau greșit să fi votat pentru ieșirea din UE încă de la scurt timp după referendumul din 2016. Sondajele făcute imediat după Brexit au arătat că, până la alegerile generale din 2017, mai multe persoane au crezut că Brexit a fost o decizie corectă decât cele care au crezut contrariul.

De atunci, cu excepția unor perioade foarte scurte în aprilie 2020 și aprilie 2021, opinia publică a oscilat în cealaltă direcție, iar cele mai recente rezultate arată că decalajul este cel mai mare de până acum, cei care cred că a fost greșit să plece având un avans de 24 de puncte față de cei care spun că a fost corect.

Cum se simt Brexitul la șase ani după ce au votat „Leave”?

În această lună, fostul ministru al mediului George Eustice a declarat în cadrul unei dezbateri la Camera Comunelor că acordul comercial post-Brexit cu Australia „nu este de fapt un acord foarte bun” pentru Marea Britanie, iar Simon Wolfson, directorul executiv al retailerului Next, care susține Brexitul, a îndemnat guvernul să faciliteze accesul muncitorilor străini în țară, afirmând că acesta „nu este Brexitul pe care mi l-am dorit”.

În urma alegerilor generale din 2017, procentajul Brexiterilor care credeau că votul pentru ieșirea din UE a fost decizia corectă a scăzut de la 90% la aproximativ 80%, crescând pentru scurt timp până la 80 de procente după ce acordul de retragere a fost ratificat în ianuarie 2020. Cu toate acestea, din iunie 2021, acest procent a scăzut de la 88% până la un minim record de 70%, în timp ce cei care cred că a fost un lucru greșit au crescut de la 4% la un maxim istoric de 19%.

Cu toate acestea, cei care au votat pentru rămânerea în UE sunt mai predispuși să își mențină decizia, 91% dintre ei considerând în continuare că ieșirea din UE a fost o decizie greșită și doar 5% că a fost o decizie corectă. Cu excepția scurtei scăderi la 80% care credeau că este o decizie greșită în aprilie 2021, când lansarea vaccinului Covid din UE a rămas în urma celei din Regatul Unit, procentul a rămas între 80 și 90% din 2016.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Suntenti toti niste rusi.

  Afara cu voi din Moldova!

 2. Lasa ca le trece. Sunt si aroganti de felul lor.

 3. singura lor greseala e ca voteaza in continuare personaje politice care nu au decat de castigat daca revin in uniune. Iesirea a fost o idee excelenta, insa e doar jumatate de drum.

 4. Rusule, du-te si manca-ti malaiul.

  Afara cu tine din Moldova.

 5. Bun bun.

  Hai ca te apropii doar ca rusul care posteaza cu melania asta nu stie ca aici e Romania si ca aici sunt romani, nu americani

  Rusnaci nepriceputi.

 6. Esti pro PSD. USR e cel mai bun. Stiu eu

 7. Da-i in pusca mea de ironici. Sa-i sponsorizeze urechiatul cu coroana,are destul malai dupa ce a subjugat o treime din planeta.

 8. in 2023 e ultima rata mai babana pentru bruxelles din partea uk si se pare ca e disperare mare…cresc sumele pentru PR si propaganda antibrexit 🙂