G4Media.ro

Sondaj: Ce cred părinții despre recuperarea materiei, redeschiderea școlilor și examenele din…

Sondaj: Ce cred părinții despre recuperarea materiei, redeschiderea școlilor și examenele din iulie

Cei mai mulți dintre părinții din România, participanți la o cercetare desfășurată în ultimele zile, nu au un moment pe care să-l considere optim pentru redeschiderea școlilor după măsurile restrictive impuse de autorități și spun că cel mai bine ar fi ca acest lucru să se întâmple când recomandă autoritățile. Un sondaj de opinie inițiat de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Ȋnvăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) împreună cu Inspectoratul Şcolar Județean Brașov, publicat miercuri. indică un număr foarte mic de părinți care vor înghețarea anului școlar. Cei mai mulți respondenți preferă fie ca mediile să fie încheiate cu notele de până acum, fie să continue cursurile peste vară.

  • Sondajul a urmărit să identifice opiniile părinţilor cu privire la structura anului şcolar ȋn curs, la modalitatea de recuperare a materiei, de susţinere a examenelor naţionale şi la măsurile care ar trebui luate la nivelul unităţilor de ȋnvăţământ după epidemia de COVID-19.
  • La acest chestionar au răspuns ȋn perioada 10 – 14 aprilie peste 12000 de părinți din România, preponderent din zona urbană (81,1%), majoritatea cu studii universitare și postuniversitare (55,4%) și cu vârste cuprinse între 35-50 de ani – “un profil al părintelui informat, implicat și preocupat de educația copilului său”, potrivit unui comunicat de presă. Procentul părinților din rural: aproximativ 20% dintre respondenți.

Organizatorii studiului susțin că “răspunsurile primite demonstrează încrederea în măsurile luate de autorități pentru trecerea cu bine peste această perioadă și susținerea în continuare a demersurilor privind continuarea activităților educaționale în regim on-line”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter