G4Media.ro

Sondaj BestJobs: Aproape 80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul…

Sursa foto: Unsplash

Sondaj BestJobs: Aproape 80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul studiilor. HoReCa, Customer Service și Retail, primele în topul domeniilor în care se pot angaja tinerii absolvenți. Salarii între 560 și 900 de euro pentru angajații fără experiență

Aproape 80% dintre studenți (79,4%) intenționează să se angajeze în timpul studiilor, iar dintre aceștia, 46% doresc să se angajeze în domeniul pe care îl studiază, indică cel mai recent sondaj realizat de BestJobs.

Totodată, 44% dintre studenți spun că nu contează domeniul în care se angajează, ci numai să reușească să își asigure independența financiară.

„Cu un deficit mare de personal și multe locuri de muncă disponibile ― doar pe BestJobs sunt la această oră 39.200 de joburi ― este un moment interesant, cred, ca absolvenții și studenții să poată lua cu adevărat niște decizii în cunoștință de cauză cu privire la ceea ce doresc să facă”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Domeniul HoReCa, cu un procentaj de 30% a angajărilor în rândul persoanelor fără experiență și cu un salariu mediu de 480 de euro, este pe primul loc în top 10 domenii în care se pot angaja tinerii absolvenți, potrivit BestJobs.

HoReCa este urmat de următoarele domenii:

  • Customer Service (30%), cu un salariu mediu de 650 euro;
  • Retail (18%), cu o remunerație medie de 570 de euro;
  • Producție și Logistică (14%)565 de euro în medie;
  • Marketing și Publicitate (7%)600 de euro (mediu);
  • Auto și Transporturi (6,5%) – în medie 550 de euro;
  • Financiar și Contabilitate (5,4%) – salariu mediu de 750 de euro;
  • Inginerie (5,1%) – remunerație medie de 800 de euro;
  • Juridic (4,7%)850 de euro în medie;
  • IT (3,53%) – salariu mediu de 900 de euro.

În același timp, mai afirmă BestJobs, “deficitul forței de muncă în anumite domenii face angajatorii să se bată pe absolvenții cu specializări precum IT şi inginerie, agricultură, medicină și pharma, robotică şi electrotehnică sau limbi străine (mai ales germană, rusă și limbile mai rare precum cele nordice, mandarină sau arabă)”.

Conform BestJobs, învățâmântul professional dual ar putea fi soluția pentru a acoperi lipsa de specialiști din anumite domenii, dar și investiții din partea angajatorilor pentru a-I educa și forma pe viitorii specialiști pe care intenționează să îi angajeze.

„O soluție pentru a acoperi deficitul de specialiști mai ales în anumite domenii este învățământul profesional dual, care se poate realiza printr-o relație mai strânsă de colaborare între unitățile de învățământ profesional și agenții economici. În acest sens, angajatorii trebuie să investească în educarea și formarea viitorilor specialiști, care să se angajeze în cadrul companiei”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...