G4Media.ro

Sondaj ABC News/Washington Post: Trump îl devansează pe Biden cu 51 la…

sursa foto: Captură video

Sondaj ABC News/Washington Post: Trump îl devansează pe Biden cu 51 la 42, într-o posibilă confruntare față în față

Ratingul de aprobare a președintelui Joe Biden este cu 19 puncte sub așteptări, iar ratingurile sale privind gestionarea economiei și imigrația sunt la minimul carierei, arată un sondaj  realizat de Langer Research Associates. pentru ABC News/Washington Post. Un număr record de americani spun că au devenit mai rău sub președinția lui Biden, trei sferturi spun că este prea bătrân pentru încă un mandat, iar Donald Trump arată mai bine în retrospectivă. Toate acestea vor fi provocări severe pentru Biden, în campania de realegere care urmează, informează abcnews.

44% dintre americanii respondenți spun că au ajuns mai rău din punct de vedere financiar sub președinția lui Biden, cel mai mai mare procent primit de oricare președinte în sondajele ABC/Post, din 1986. Doar 37% aprobă performanța sa profesională, în timp ce 56% dezaprobă. Tot mai puțini sunt cei care aprobă performanța lui Biden în ceea ce privește economia, 30%.

În ceea ce privește gestionarea imigrației la granița dintre SUA și Mexic, ratingul lui Biden este și mai scăzut, cu 23%. În ceea ce privește intensitatea sentimentului, 20% aprobă cu tărie activitatea sa în general, în timp ce 45% dezaprobă cu tărie. Iar procentul de 74% care spun că este prea bătrân pentru un al doilea mandat este în creștere cu 6 puncte procentuale față de luna mai. Părerile că Trump este prea bătrân sunt, de asemenea, în creștere, dar la 50% în acest sondaj, realizat pentru ABC de Langer Research Associates.

Atât de mult a scăzut sentimentul față de Biden, încât dacă la sfârșitul lunii va avea loc o închidere a guvernului, 40% spun că ar da vina în primul rând pe el și pe democrații din Congres, față de 33% care ar da vina pe republicanii din Congres – chiar și având în vedere luptele interne ale Partidului Republican pe tema deficitului bugetar.

Trum în schimb și-a îmbunătățit procentele. Când a părăsit cu reticență funcția în ianuarie 2021, 38% dintre respondaneți aprobau activitatea sa ca președinte, în esență același rating ca și cel pe care îl are acum Biden. Dar în prezent, privind înapoi, 48% spun că aprobă performanța lui Trump când era în funcție – egalând vârful său ca președinte. Dintre cei 56% dintre americanii care dezaprobă activitatea lui Biden în funcție, un procent larg de 75% spun că, privind în urmă, îl aprobă pe Trump.

Este, de asemenea, notabil faptul că Trump are un rating de aprobare a muncii sale retrospective egal, chiar dacă majoritatea americanilor continuă să respingă afirmația sa că alegerile din 2020 i-au fost furate. În schimb, 60% dintre americani spun că Biden a câștigat în mod legitim, iar alți 12% nu au nicio opinie; 29% cred că Biden nu a câștigat în mod legitim.

Aceaste date joacă un rol în preferințele electorale din primele etape. Un procent remarcabil de 62% dintre democrați și independenți cu înclinații spre democrați spun că partidul ar trebui să aleagă pe altcineva decât Biden drept candidat în 2024; doar o treime îl susțin pe Biden. Dorința pentru un candidat diferit este la un nivel numeric ridicat, dar și în concordanță cu rezultatele anterioare (56% la 58%) de anul trecut.

Cine, dacă nu Biden, este o întrebare deschisă. La o întrebare deschisă, 8% își exprimă preferința pentru Kamala Harris, 8% pentru Bernie Sanders și 7% pentru Robert F. Kennedy Jr. și alte mențiuni cu un singur număr de cifre. Doar „altcineva” se situează la 20%.

Trump beneficiază de un sprijin mult mai larg în interiorul partidului; 54% dintre republicani și independenți cu înclinații republicane îl favorizează pentru nominalizarea la președinție, din nou similar cu rezultatele anterioare și cu mult înaintea opoziției sale. Într-o într-o confruntare ipotetică, față în față, în noiembrie 2024, Trump are 51% de susținere, în timp ce Biden are 42% – în creștere numerică de 3 puncte pentru Trump și în scădere de 2 puncte pentru Biden față de un sondaj ABC/Post din februarie, schimbări care nu sunt semnificative din punct de vedere statistic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Really „Redactia” G4? Screenshot-uri cu minciunile Fox News ca poza pentru articol?La subiect, majoritatea sondajelor recente ii arata la egalitate, acest sondaj este un „outlier”. Dintre toate sondajele recente a fost efectuat pe cel mai mic numar de persoane, 890. Cel mai mare sondaj din ultima perioada, pe 6000 persoane, ii arata la perfecta egalitate. Da, au fost in ultimul an si sondaje care il aratau pe Trump cu 13 puncte in fata lui Biden, si sondaje care il aratau pe Biden cu 13 puncte in fata lui Trump. Dar, daca faci o medie a sondajelor, diferentele in realitate n-au fost niciodata mai mari de 2-3% intre candidati in ultimul an.