G4Media.ro

Șoigu vrea modernizarea apărării antiaeriene a Moscovei, pe fondul înmulțirii atacurilor ucrainene…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Șoigu vrea modernizarea apărării antiaeriene a Moscovei, pe fondul înmulțirii atacurilor ucrainene cu drone

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat miercuri că prevede în acest an modernizarea apărării antiaeriene a capitalei Moscova, în contextul în care atacurile ucrainene cu drone vizând teritoriul rusesc se înmulţesc, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit lui, două noi unităţi ale apărării antiaeriene vor fi formate şi dotate cu sisteme de rachete sol-aer de nouă generaţie S-350.

„Paralel, vom finaliza construirea a 621 de infrastructuri militare pentru necesităţile forţelor aeriene”, a adăugat ministrul rus.

Capitala Rusiei nu a fost atinsă niciodată direct de atacuri de la începutul conflictului în Ucraina. Dar în februarie, un aparat fără pilot ucrainean s-a prăbuşit la 100 km de Moscova, fără să facă pagube.

În ianuarie, imagini difuzate pe reţele de socializare arătau instalarea la Moscova a unor sisteme Panţîr S -1, destinate să intercepteze în special rachete de croazieră şi balistice.

Atacurile cu drone s-au înmulţit în ultimele luni pe teritoriul rus şi în Crimeea anexată, iar mai multe baze aeriene ruseşti – unele la sute de kilometri de front – au fost lovite.

Miercuri, marina rusă a afirmat că ar fi „respins” un atac cu drone, care nu a făcut victime, asupra portului Sevastopol, în Crimeea, bază a Flotei ruse din Marea Neagră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Paranoia rusească în acțiune.

  2. Ca să țină pr0stimea din Rusia docilă îi sperie cu atacuri fantasmagorice ale „NATO” in Moscova!