G4Media.ro

Șoferii care produc accidente mortale în Marea Britanie ar putea primi condamnări…

sursa foto: Pexels

Șoferii care produc accidente mortale în Marea Britanie ar putea primi condamnări la închisoare pe viață

Șoferii care comit accidente rutiere mortale ar putea fi condamnați la închisoare pe viață, ca parte a modificărilor legislative din Marea Britanie care vor intra în vigoare în această săptămână, transmite BBC.

Judecătorii vor putea condamna la închisoare pe viață șoferii periculoși care ucid și șoferii neglijenți care ucid în timp ce se află sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Pedeapsa actuală pentru fiecare infracțiune este o condamnare maximă de 14 ani de închisoare.

„Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viață în spatele gratiilor”, a declarat ministrul justiției, Dominic Raab.

Modificările intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată.

Noua legislație va crea, de asemenea, o infracțiune de provocare de răni grave prin conducere neglijentă, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente se vor confrunta, de asemenea, cu sentințe mai dure.

Modificarea legislativă propusă a fost anunțată pentru prima dată în 2017 și intră în vigoare marți.

Majorarea se va aplica infracțiunilor din Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și din Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră.

Dominic Raab a adăugat: „Prea multe vieți au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii.”

Steve Gooding, director al Fundației RAC, a declarat: „Am fost foarte îngrijorat: „Șoferii care manifestă cel mai rău comportament pe șosele reprezintă un pericol pentru noi toți.

„Cei care se comportă fără să țină cont de riscul pe care îl reprezintă merită cele mai aspre sancțiuni atunci când acțiunile lor le răpesc altora viața.”

Gooding a declarat că speră că amenințarea unei pedepse pe viață va fi suficientă pentru a-i determina pe cei care conduc imprudent să își schimbe modul de operare, a relatat Sunday Express.

„Omorul involuntar prin imprudență are deja o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viață, așa că este greu de argumentat că uciderea cuiva cu o mașină nu justifică o posibilă sancțiune de o severitate similară”, a spus el.

Guvernul a declarat că dorește să se asigure că „pedepsele reflectă gravitatea infracțiunilor și mizeria pe care șoferii criminali o lasă în urma lor”.

Acesta a precizat că Serviciul de urmărire penală al Coroanei va continua să acuze persoanele de crimă sau omor prin imprudență în cazul în care există dovezi că un vehicul a fost folosit ca armă pentru a ucide sau pentru a comite vătămări corporale grave.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. citi de la noi au facut puscarie dupa ce au omorit oameni ? eu nu stiu De expl huidu – nici macar nu a despagubit material cele doua familii pe care le-a ciopirtit

  2. Pai nu ai mai ieși de acolo dacă ar fi asa, nici tu nici C0ruptii PSD-AURusia pentru care postezi fgm de zdr3anta!

  3. Doar un exemplu .. din geãmada de exemple de smecheri ai soselelor din Românistanul „ieuropean” .. care au scãpat cu omoruri : Mario Iorgulescu.

  4. Doar un exemplu .. din grãmada de exemple de smecheri ai soselelor din Românistanul „ieuropean” .. care au scãpat cu omoruri : Mario Iorgulescu.

  5. Și în Rromania ii la fel. Îți dă pe viață…. felicitări