G4Media.ro

Șoferii care călătoresc spre litoral vor plăti mai mult dacă își alimentează…

Șoferii care călătoresc spre litoral vor plăti mai mult dacă își alimentează mașinile pe Autostrada Soarelui

Şoferii care pleacă din Bucureşti spre staţiunile de pe litoral vor găsi la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui carburanţi mai scumpi decât în oraşe, iar diferenţa pentru un plin depăşeşte 10 lei, potrivit preţurilor analizate de Agerpres.ro cu ajutorul Monitorului Preţurilor pentru Carburanţi, aplicaţie lansată în urmă cu două săptămâni de Consiliul Concurenţei.

Astfel, în acest weekend, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină.

Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un preţ de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,71 lei. De asemenea, în benzinăria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzină costă 5,58 lei, iar unul de motorină, 5,55 lei.

Situaţia este similară şi la Rompetrol, a doua reţea de benzinării din România ca mărime. La staţiile de la Feteşti, de pe A2, benzina costă 5,86 lei pe litru, iar motorina 5,85 lei.

În Bucureşti, staţia Rompetrol din zona Mihai Bravu are un preţ de 5,70 lei pentru benzină şi 5,75 lei pentru diesel, iar la staţia din Constanţa benzina costă 5,79 lei pe litru şi motorina 5,66 lei pe litru.

Având toate aceste cifre la dispoziţie, la un rezervor mediu de 50 de litri, şoferii pot economisi peste 10 lei dacă alimentează maşina înainte să intre pe Autostrada Soarelui, se arată în analiza Agerpres.ro.

Citește analiza integrală aici.

sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Quelle „surprise”! Stie toată lumea. Si anu’ asta, inca e bine: era si cu 50 de bani mai scump acum câțiva ani.

  2. Mi se pare normal. Pe autostradă litrul de motorină ar trebui să fie 7-8 lei. Cine își permite luxul să meargă la noi pe litoral trebui taxat la sânge. Prea mult lux și nu se încasează destul.

    • Am înteles ca o sa scoata si taxa aia de pod de la Fetesti da’ sta un fund gras de la PSD pe lege si nu o lasa sa treaca…

  3. Cu 5.65 am luat azi din Bucuresti. De 15 lei. De restul am luat doua beri.
    Eu nu-s barosan ca PSDistii aia carora nu le pasa de acciza. Fiecare bănuț contează. Berea era pentru paznicul cartierului.

  4. Jecmaneala de pe litoral se extinde si pe „autostrada”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.