G4Media.ro

SNSPA: Constatăm cu îngrijorare o intensificare a prezenţei în spațiul public a…

SNSPA: Constatăm cu îngrijorare o intensificare a prezenţei în spațiul public a unui discurs ce încearcă să relativizeze şi să cauţioneze evenimente şi actori politici condamnabili, ce aparţin unei istorii întunecate a României şi a umanităţii

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a solicitat marţi o reacţie „fermă” din partea societăţii în faţa discursului extremist, xenofob şi antisemit.

„Comunitatea academică din SNSPA constată cu îngrijorare o intensificare a prezenţei în spaţiul public şi mediatic românesc a unui discurs ce încearcă să relativizeze şi să cauţioneze evenimente şi actori politici condamnabili, ce aparţin unei istorii întunecate a României şi a umanităţii. Este vorba despre lideri şi actori politici recunoscuţi pentru atitudini, decizii şi acţiuni profund antidemocratice, extremiste, xenofobe şi antisemite”, se arată într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit SNSPA, proliferarea unui astfel de discurs este „nocivă” pentru democraţia românească şi „contrară” direcţiei europene a ţării.

„Acesta nu îşi are locul într-o societate civilizată, care manifestă respect faţă de oameni, faţă de drepturile fundamentale ale omului şi faţă de una dintre cele mai mari drame ale istoriei umanităţii, Holocaustul. Orice persoană publică are datoria de a respecta memoria milioanelor de oameni care au fost ucişi în masă fără vină şi de a avea un discurs public corespunzător, care să nu arunce în derizoriu această dramă a umanităţii. SNSPA condamnă ferm antisemitismul, rasismul în toate ipostazele şi manifestările lor”, se subliniază în comunicat.

SNSPA face apel la toţi actorii spaţiului public românesc „să dea dovadă de responsabilitate şi de deferenţă” faţă de trecut.

„Considerăm urgentă o reacţie a societăţii civile, a comunităţilor academice, a organizaţiilor profesionale şi, bineînţeles, a mass-mediei. Negarea faptelor documentate istoric este un act de complicitate la crimele întâmplate în acei ani. La fel de nocivă este şi indiferenţa faţă de aceste manifestări”, se mai evidenţiază în comunicatul citat.

Conform SNSPA, cultivarea memoriei Holocaustului este parte „fundamentală” a educaţiei democratice. „Din acest motiv, nu putem ignora aceste declaraţii, pe care le condamnăm cu toată fermitatea”, se afirmă în comunicat.

sursa foto: SNSPA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Normal, nu vorbim despre etica partidelor politice aflate acum la putere

 2. SNSPA,continuatoarea scolii de partid ” Stefan Gheorghiu” si finantata de $oro$ ….bleah

 3. primul pas este : cunoasterea adevaratei istorii a acestui neam,dupa care putem discuta toate momentele pozitive si negative

 4. SA NE POVESTEASCA PESEDE CUM E CU FALANGA PSD AUR.

  • Mai bine ne-ar spune USRul cum au votat moțiunea AUR prin care si-au dat jos propriul guvern.

  • grigorievici aloo
   .poi aur mai bine ar spune cate legi o facut bre dă banii pă care îi baga in buzunar de la bujet de un an dă zâle .îț’ spui ca nice una .da şâ atunci dă ce sa mai stricam orzu pă gaste .le facem zamă .

 5. „constată cu îngrijorare”
  ne-am cam saturat de cuvintele astea, hai sa incercam altceva:
  – cerem ferm
  – inacceptabil
  – promovam toleranta
  – aparam femeile si drepturile copilului
  – nu acceptam discriminarea

 6. „istorii întunecate a României şi a umanităţii”, comuniștii, nu?

 7. Despre întunecatul comunism nici o vorbuliță, hehehe, nu convine multora aprofundarea fenomenului…

 8. Ce limbaj de lemn.Simpu și direct nu se poate?

 9. Apropo, celor de la Aur tocmai li s-a adăugat Amnesty International .
  Gardianul spune că au trecut in tabăra antisemită.

 10. Oamenii serioși nu iau în considerare spusele unor instituții de factura sorosista.
  Nu e cazul sa ne învățați ce trebuie sa credem, suntem în stare sa ne informam și singuri.
  Soros e pe ducă. Cu ce o sa va ocupați după… ?

 11. Aseară la B1 , am văzut doi „intelectuali” care puneau etichete , cine este nazist,fascist,legionar,rusofil ș.a.m.d. , ei și alții ca ei sunt depozitarii adevărului suprem .