G4Media.ro

Slovacia: ministrul Finanțelor propune 500 de euro pentru cetățenii peste 60 de…

Slovacia: ministrul Finanțelor propune 500 de euro pentru cetățenii peste 60 de ani vaccinaţi cu doza ”booster”

Ministerul de Finanţe slovac a propus joi ca persoanele cu vârste de peste 60 de ani care se vaccinează anti-COVID-19 cu doza ”booster” să primească un cec de 500 de euro pe care să-l poată folosi în sectorul cultural sau în cel gastronomic, ca măsură de impulsionare a vaccinării relativ reduse în Slovacia, de aproximativ 45% în prezent, transmite Agerpres.

”Puţini pensionari se vaccinează cu a treia doză. Am încredere că vom încuraja aceste persoane să se vaccineze cu doza a treia. Este ceva vital pentru noi”, a declarat ministrul Igor Matovic, adăugând însă că propunerea mai trebuie dezbătută şi în parlament.

Dacă această iniţiativă nu va avea succes, el a ţinut să precizeze că va susţine instituirea vaccinării obligatorii. ”Prioritar este să convingem, pentru că nu am reuşit prin argumente”, a recunoscut ministrul slovac de finanţe, care a fost premier în guvernul precedent.

Însă propunerea sa a provocat deja opinii divergente în cadrul coaliţiei de patru partide care formează guvernul de la Bratislava.

Slovacia este în prezent ţara cu cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus în lume, înregistrând în ultimele şapte zile 1.425 de cazuri de COVID-10 la 100.000 de locuitori. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi era joi de 3.394, în 82% din aceste cazuri fiind vorba despre persoane care nu s-au vaccinat cu schema completă, iar 26% dintre aceşti pacienţi sunt în stare gravă. (sursa foto: Twitter/ Igor Matovic)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Asta trebuia sa faca si Romania, ca pensionarii sunt cei vulnerabili la viroza asta. Nu sa incerci sa ma injectezi pe mine cu japca cu rahatul ala cand doar daca ma aruncam eu de la etaj in cap aveam sanse sa mor cu CoVid. 🤣

    • or fi cei mai vulnerabili, dar e de preferat sa nu iti moara aia care inca muncesc. ca o sa mai munceasca ciuciu. pe tine nu te-a fortat nimeni la nimic, nu mai minti la infinit.

  2. Pai nu au facut si la noi? Doi mici si o bere si tombola vaccinatilor.

  3. Au fost incercate si la noi diferite variante, problema e mai ales in mediul rural unde nivelul de informare si de educatie e mai scazut. Un rol foarte important il au copiii celor in varsta, ei ii pot ajuta pe parinti sa se vaccineze la fel si de la medicii de familie si de la preoti ar trebui sa vina informatii corecte care sa-i ajute a inteleaga beneficiile vaccinarii.

  4. Uite aici formular de consimtamant informat in caz ca vrei sa prop.ovaduiesti adevaratele beneficii ale vaccinului:

    pandata.org/wp-content/uploads/PANDA_Informed-Consent.pdf

  5. Sari cu 500k Euro si mai vorbim.