G4Media.ro

Slovacia înăsprește restricțiile pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid. Cehia a…

Slovacia înăsprește restricțiile pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid. Cehia a înregistrat record de 15.000 de cazuri de infecții în 24 de ore

Noile restricţii înăsprite asupra vieţii publice au intrat în vigoare sâmbătă în Slovacia în contextul în care ţara continuă pentru a doua zi testarea în masă, în timp ce Republica Cehă a înregistrat în premieră peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore pentru prima dată, pe fondul înmulţirii infectărilor, relatează DPA.

Locuitorii din Slovacia vor avea voie să iasă din casă numai pentru a merge la serviciu, la cumpărături de alimente sau pentru a rezolva treburi urgente, conform noilor reguli, care vor rămâne în vigoare cel puţin până la 1 noiembrie.

Reguli şi mai dure se aplică în patru districte de-a lungul graniţei cu Polonia, care au fost extrem de afectate.

Un program guvernamental de testare în masă pentru întreaga populaţie de peste 10 ani a început vineri şi va continua în următoarele două săptămâni.

Mai multe centre de testare se confruntau vineri cu un deficit de personal, deşi media locale au raportat că problemele au fost rezolvate până a doua zi.

Noile restricţii au intrat în vigoare în contextul în care Slovacia a înregistrat 2.890 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, bilanţul total fiind de 40.801.

Ţara vecină Cehia a înregistrat în premieră peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi.

Autorităţile sanitare din Praga au raportat sâmbătă 15.252 de noi cazuri în 24 de ore, numărul total de infectări de la începutul pandemiei în martie ajungând la peste 238.000.

Un total de 1.971 de persoane infectate cu COVID-19 au murit în această ţară de 10,7 milioane de locuitori.

Cehia are cea mai rapidă creştere a numărului de cazuri la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, ceea ce a determinat autorităţile să implementeze măsuri dure pentru a ţine virusul sub control.

Locuitorii nu pot părăsi locuinţa decât pentru a merge la serviciu, pentru a cumpăra bunurile de strictă necesitate, pentru a primi îngrijiri medicale, pentru a face exerciţii fizice sau pentru a-şi vizita rudele. Majoritatea magazinelor, cu excepţia supermarketurilor şi farmaciilor, au fost închise, relatează Ae

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In Slovacia, se poate ieși afara doar în natura (păduri, munți etc.. zone fără clădiri), inafara de restricțiile menționate în articol. Parcurile nu sunt considerate în natura. Și nu ai voie sa ieși din județul unde ești, decât ptr munca, urgenta medicala sau sa mergi la resedinta ta.

  2. In Romania guvernul pupa moaște în speranța că ne apără de covid

  3. Asa am fi fost si noi, doar ca dublu, fara indisciplina din vara. Noroc ca noi o stim p-aia cu „fa-ti vara sanie …”
    Bine, nu-i timpul pierdut ca avem si noi judete model care s-au tinut spre zero asta vara.
    De fapt prostii lumii n-au inteles ca atunci era momentul sa inlature prezervativul ca sa consume din energia si clientii covrigului intr-un sezon in care riscul s-o ia razna cifrele era mic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.