G4Media.ro

Slovacia a dat undă verde administrării vaccinului SputnikV, după mai multe luni…

Slovacia a dat undă verde administrării vaccinului SputnikV, după mai multe luni de controverese pe marginea acestui subiect care au condus la demisia premierului Igor Matovic

Guvernul slovac a aprobat campania de administrare a vaccinului rusesc Sputnik V, după mai multe luni de controverse pe marginea acestui subiect, care au dus la demisia premierului Igor Matovic şi la remanierea unor miniştri, inclusiv a celui de la Sănătate, relatează Agerpres, conform Reuters.

Slovacia va deveni astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria, deşi acesta nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, a importat în martie 200.000 de doze de vaccin Sputnik V, care au stat de atunci în depozit în aşteptarea aprobării.

‘Există încă un număr care nu e neglijabil de cetăţeni ce declară că nu se vor vaccina decât cu Sputnik V’, se arată în motivarea deciziei guvernului.

Acest fapt nu poate fi ignorat dacă obiectivul este vaccinarea unui procent suficient din populaţie, mai explică guvernul.

Ministrul sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a primit dispoziţie oficială să asigure startul vaccinării cu Sputnik V până la data de 7 iunie.

Potrivit guvernului, aprobarea pentru administrarea vaccinului rusesc este valabilă doar pentru cele 200.000 de doze aflate deja în ţară. Acordul cu Rusia prevedea achiziţia în total a 2 milioane de doze, însă nu au fost anunţate planuri cu privire la importul restului de doze.

Până acum, 1,6 milioane de slovaci au primit primele doze din cele patru vaccinuri aprobate de EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson).

sursa: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cu un vaccin neaprobat inca de UE? Nu poti iesi din tara fara test PCR chiar daca esti vaccinat cu Sputnik, asa că de ce ai face-o cu asta in loc de Astra Zeneca de exemplu, care funcționează pe același principiu, dar e aprobat si recunoscut in UE? Sau cu Pfizer / Moderna? Hai sa zicem ca astea 2 tip mARN nu sunt larg disponibile in anumite tari, au o tehnologie mai nouă și poate unora le e frica etc. Dar la AZ nu vad niciun impediment vs Sputnik.