G4Media.ro

Situație îngrijorătoare în Republica Moldova: Peste 600 de noi infectări Covid-19 în…

Situație îngrijorătoare în Republica Moldova: Peste 600 de noi infectări Covid-19 în 24 de ore, la 2.500 de teste efectuate și o populație de cinci ori mai mică față de România

Numărul infectărilor COVID-19 crește alarmant în Republica Moldova iar Chișinăul a raportat, joi, 632 de noi cazuri de îmbolnăvire, un record de la începutul pandemiei, așa cum notează jurnaliștii Agora.md.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât cele peste 600 de noi cazuri au fost depistate din 2.503 teste efectuate (o rată de pozitivare de 24%) și la o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori.

În primele zile ale anului școlar, autoritățile de la Chișinău au raportat că 125 de profesori sunt infectați cu noul tip de coronavirus iar alte 250 de cadre didactice se află în izolare.

De asemenea, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău sunt în prezent peste 150 de angajați infectați cu noul coronavirus și 774 de la începutul pandemiei, iar patru au decedat.

Republica Moldova trece și printr-un scandal public legat de nerespectarea normelor de protecție sanitară, premierul de la Chișinău, Ion Chicu, fiind acuzat că la nunta fiului său au participat peste 100 de persoane, deși în Republica Moldova organizarea nunților este interzisă.

Cel mai mare focar al Republicii Moldova este capitala Chișinău, unde au fost înregistrate până acum 15.961 de cazuri din totalul de 38.372 din întreaga țară.

Și bilanțul deceselor a urcat în Republica Moldova la 1.306 cazuri.

Potrivit datelor furnizate de autorități și citate de Agora.md, 537 de persoane se află în stare gravă, dintre care 36 sunt conectate la respirația asistată.

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. se bateau in piept cu mandrie spunand ca asta e o prostie.

  2. Ei au inceput scoala….

    Vedeti ce inseamna 600 teste pozitive din 2500. Pozitivare de 25%. Noi inca suntem la 5% cu ajutorul populatiei care isi face singura teste, altfel am avea si noi 10%, pe inteligenta definitie de caz, unde nu exista asimptomatici….

    Avem somitati medicale, ne vom mandri cu ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.