G4Media.ro

Situație disperată la Spitalul Judeţean Reşiţa, semnalată de directorul financiar: ”Nu avem…

Sursa foto: Pixabay

Situație disperată la Spitalul Judeţean Reşiţa, semnalată de directorul financiar: ”Nu avem un medicament, o mănușă, un material sanitar, o seringă. (…) Credeți-mă e grav, mor pacienți în ATI, mor în oncologie” / Deşi există un sprijin guvernamental de 14,6 milioane de lei, în continuare s-au adunat datorii

Arieratele Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu vor rămâne la zero din cauza facturilor neînregistrate la timp de la societatea Aquacaraş, deşi asta s-a dorit iniţial prin acel sprijin guvernamental de 14,6 milioane de lei, relatează Agenția de presă Rador.

Vor apărea alte probleme financiare, este concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în urma şedinţei care a avut loc marţi la sediul forului judeţean.

“E vorba de alți 400.000 de lei care, nefiind înregistrați, nu au putut să fie plătiți. Practic, dovada că nu e vorba de nimic pro bono este că în februarie au fost înregistrate aceste facturi. Dacă erau pro bono, nu erau înregistrate nici în februarie, nici măcar nu se emiteau facturile, dar ele au fost emise în luna septembrie a anului trecut, în baza unor situații de lucrări semnate la momentul respectiv și cu documente depuse la registratură cu număr de înregistrare din septembrie. Alea nu sunt astăzi arierate dar vor fi săptămâna viitoare”, a spus Dunca.

De cealaltă parte directorul financiar, Adina Milos sustine că problemele spitalului sunt mult mai grave în realitate. Din cauza arieratelor neachitate spitalul nu are medicamente, iar viaţa pacienţilor este pusă în pericol.

“Avem atâtea probleme la spital, n-avem un medicament. Domnule președinte, pe ATI oamenii mor. În momentul de față nu avem un medicament, o mănușă, un material sanitar, o seringă, un antibiotic. Domnule președinte, este vai în spital, credeți-mă e grav, mor pacienți în ATI, mor în oncologie, haideți să vedeți cum arată! Am fost chiar eu pentru un copil să cumpăr medicamente, nu-i normal. Trebuie împreună să ne adunăm, să facem spitalul să meargă, nu să-l punem pe butuci”, a transmis Adina Milos.

Aquacaraş, E.ON şi Enel nu doresc să renunţe la penalităţi. În aceste conditii, pentru menţinerea arieratelor la 0, conducerea unităţii medicale trebuie să găsească alte soluţii pentru achitarea facturilor la zi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. 😡😡😡

 2. Sa renunte la Enel, se poate trece la Hidroelectrica. Hidroelectrica abia a inceput sa emita facturi pentru anul trecut, dar nici asa nu e bine pentru unii.

  • Nu poate deschide un cont bancar pentru donatii?

  • @mira mai bine deschizi ochii la vot data viitoare, cu hoti in pozitii de conducere oricati bani ai arunca, tot gaura neagra se cheama

  • Nu, n-ar fi mai bine, dar daca tot ai deschis subiectul, n-ar fi o idee rea sa votez cu PNL.

  • @ Mira – Cu penele? Pe bune? Ai di capu’ tau. Mai bine nu vota deloc.
   PS: Cream ca mi se pare mie ca Mira asta face, asa, nitel de propaganda pentru cei de la guvernare pe aici.

  • @ Mira – Inca ceva, un spital judetean are bugetul de la bugetul judetean (primarii etc.), ceea ce inseamna ca tot cetatenii sunt cei care platesc, prin impozite si taxe. Problema e ca acel consiliu judetean gestioneaza prost banii.

  • Pai ti se cam pare. A renovat USR-ul vreun spital si nu stiu eu? Ma refer daca a facut deja, nu la „vom face si vom drege”, ca de asta suntem satui. Sau macar sa bage capul in poza, ma rog. Sau vrei nitel propaganda progresista fara cine stie ce implicare? Cam cum merge pe la voi pe la postacii userei? Mult tupeu si cam atat, nu asa?

 3. Minciuni, ne-au spus miniștrii USL de nspe ori ca avem de toate în spitalele românești.
  Dar poate se refereau la nozocomiale?

 4. cand sunt manageri de spital numiti politic … multi lipitori de afise .. care cateodata se mai nimeresc si de la „celalalt” partid … avem ce votam