G4Media.ro

Sistemul medical din Republica Moldova va fi la limită în câteva săptămâni…

Sistemul medical din Republica Moldova va fi la limită în câteva săptămâni și va avea dificultăți în internarea bolnavilor COVID-19, a transmis premierul Chicu

Premierul Ion Chicu trage un semnal de alarmă și susține că situația pandemică din Republica Moldova este destul de gravă, numărul de cazuri crește, presiunea pe spitale și medici este una enormă iar în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită, transmite Agora.md.

„Suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln. populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 milion de populație. Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în căteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID-19”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Șeful Cabinetului de miniștri a precizat că autoritățile nu pot veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor.

„Arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămîne sănătoși, de a rămâne în viață”.

În ultimele 24 de ore în Republica Moldova au fost confirmate 1442 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

sursa: Agora.md

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter