G4Media.ro

Singura medie de 10 la Evaluarea Naţională din județul Olt, obţinută de…

Singura medie de 10 la Evaluarea Naţională din județul Olt, obţinută de o elevă de la o şcoală din mediul rural

O elevă de la Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu” din comuna Tia Mare este singurul candidat din judeţul Olt care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, în timp ce alţi 53 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică, cinci note de 10 fiind şi la proba de Limba şi literatura română, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a precizat că în judeţ 78,48% dintre mediile la Evaluarea Naţională au fost mai mari de 5, procentajul notelor peste 5 fiind mai ridicat la română (84,62%) şi mai scăzut la matematică (72,35%).

„Eleva care a obţinut media 10 la Examenul de evaluare naţională pentru elevii clasei a VIII-a este de la Şcoala Gimnazială ‘Leonida Marineanu’ Tia Mare. La Limba şi literatura română au fost 6 note de 10, iar la Matematică au fost 54 de note de 10. Medii peste 5 au obţinut 2.126 de candidaţi, iar medii sub 5 – 583 de candidaţi”, a spus Mirela Paraschiv.

Faţă de anul trecut, în acest an, procentajul mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională în judeţul Olt este mai mare cu peste 4%.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Județul tractoristului Stănescu. PSD trebuie sa aibă un județ de prosti,probabil va fi sancționată respectiva elevă.

  2. o fecundeaza un belemist cult