G4Media.ro

Singapore a cerut ambasadei Israelului să şteargă un mesaj anti-palestinian

sursa foto: Pexels/ Adhitya Andanu

Singapore a cerut ambasadei Israelului să şteargă un mesaj anti-palestinian

Ambasada Israelului în Singapore a şters la cererea autorităţilor locale un mesaj „inacceptabil” la adresa palestinienilor, pe care l-a postat duminică pe reţelele sociale, a anunţat luni Ministerul de Interne al acestui oraş-stat, informează AFP, transmite Agerpres.

Potrivit media locale, mesajul incriminat sublinia că textul Coranului menţionează de 43 de ori „Israel” şi nici măcar o singură dată „Palestina”.

„Acest mesaj pe paginile de pe reţelele sociale ale ambasadei Israelului era absolut inacceptabil”, a subliniat ministrul de interne al Singapore, K.Shanmugam, într-un comunicat. „Acest tip de mesaj este de natură să alimenteze tensiunile şi să pună comunitatea evreiască locală în pericol”, a atenţionat el.

Oraşul-stat a condamnat atacul sângeros comis pe 7 octombrie 2023 de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe teritoriul israelian, însă a apreciat de asemenea că riposta militară israeliană în Gaza „a mers prea departe”.

Pe 7 octombrie, comandouri ale Hamas infiltrate dinspre Gaza au întreprins un atac în sudul Israelului soldat cu cel puţin 1.160 de morţi civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

Drept represalii, Israelul a lansat o campanie militară care a făcut 32.226 morţi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

O soluţie cu două state, care să implice crearea unui stat palestinian în afara statului Israel, este dorită de o largă majoritate a comunităţii internaţionale, însă este respinsă de guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează