G4Media.ro

Sindicatul rus Alianţa Medicilor, condus de medicul personal al lui Navalnîi, considerat…

Sindicatul rus Alianţa Medicilor, condus de medicul personal al lui Navalnîi, considerat „agent străin”

Rusia a desemnat miercuri un sindicat al medicilor cu legături cu principalul opozant politic rus Aleksei Navalnîi drept ”agent străin”, o etichetă controversată folosită adesea împotriva criticilor puterii, relatează AFP, citată de News.ro.

Ministerul rus al Justiţie a anunţat această măsură miercuri, într-un comunicat.

Alianţa Medicilor s-a făcut cunoscută prin criticarea măsurilor adoptate de către Primăria Moscova în lupta împotriva covid-19. Sindicatul acuză autorităţile muncipale de faptul că au eşuat să protejeze medicii şi de minimalizarea gravităţii epidemiei.

Organizaţia este condusă de către Anastasia Vasilieva – medicul personal al lui Aleksei Navalnîi -, care apare într-o înregistrare video cântând la pian, în timp de poliţia îi percheziţiona apartamentul, puternic distribuită în ianuarie pe reţele de socializare.

Adoptată în 2012, legea cu privire la ”agenţii străini” obligă entităţile acuzate de faptul că acţionează în favoarea străinătăţii la măsuri administrative constrângătoare şi la menţionarea acestui statut în toate publicaţiile, riscând altfel amernzi usturătoare sau interdicţii.

Această expresie are o conotaţie foarte negativă în limba rusă, întrucât este asociată unui comportament nepatriotic.
Alianţa Medicilor, înfiinţată în 2018, a tras un semnal de alarmă cu privire la penurii de echipamente şi de protecţie destinate medicilor din Rusia, la începutul pandemiei covid-19, în primăvara trecută, şi a acuzat autorităţile de faptul că subestimează numărul angajaţilor serviului medical care au murit.

Ministerul Justiţiei acuză Alianţa Medicilor de faptul că a primit o ”finanţare străină” şi că este implicată în activităţi ”politice”.

O purtătoare de cuvânt a sindicatului, Aleksandra Zaharova, respinge aceste acuzaţii.

Organizaţia nu beneficiază de finanţări din străinătate, subliniază ea şi dă asigurări că Alianţa Medicilor îşi va continua activitatea.
Integral pe News.ro.

Sursa Foto: Facebook/ Alecsei Navalnii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Medicul personal e o oftalmoloaga care si-a dat demisia din ultimul serviciu acum peste 5 ani. De atunci ii prescrie picaturi de ochi lui Navalnai, in calitate „medic personal”. Asa sunt oftalmologii, uneori priceputi la personalitate.

    Are si femeia nevoie de un psihiatru personal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.