G4Media.ro

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează Parlamentul, nemulțumiți de bugetul Sănătății

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează Parlamentul, nemulțumiți de bugetul Sănătății

Federaţia Sanitas pichetează marţi dimineaţa Parlamentul României, solicitând senatorilor şi deputaţilor să modifice proiectul de buget pentru anul 2021 astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât şi salariaţii din sistem să beneficieze de o „sănătate de calitate, la standarde europene”, transmnite Agerpres.

„Proiectul de buget ajunge la Parlament! Acest proiect pune din nou sănătatea pe un loc codaş în ceea ce priveşte alocarea bugetară! Guvernul României a demonstrat că tratează acest sector vital cu aceeaşi indiferenţă cu care l-au tratat şi guvernele anterioare. Solicităm parlamentarilor României, cei care vor decide forma finală a acestui buget, să dea dovadă de responsabilitate şi să modifice proiectul de buget astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât şi salariaţii din sistem să beneficieze de o „sănătate de calitate, la standarde europene””, potrivit unui anunţ postat de Sanitas pe pagina sa de Facebook.

Federaţia SANITAS a anunţat că va continua seria protestelor pentru un sistem de sănătate mai bun şi implicit pentru susţinerea revendicărilor membrilor de sindicat.

Guvernul a aprobat, luni seara, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, afirma că, după adoptarea în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ, proiectul Legii bugetului de stat va fi transmis în Parlament cel mai probabil marţi.

Foto: Protest al Federației Sanitas. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Cum va spuneam de ieri guvernarea asta va fi una a grevelor și a nemulțumirilor. Romanii nu mai accepta sa trăiască prost. Ei vor o tara ca afară!

  • Partidul lui tatuca ilici , al borfasilor , nemernicilor si nu in ultimul rand al tzigainarilor iti multumeste pentru postare .

 2. Intai eliberati sanatatea de spaga si coruptie daca vreti un sistem medical profesionist si respectat, si apoi cereti !

 3. Da’ fata de coruptia din spitale nu va vine sa protestati? Nuu, deoarece coruptia este buna, trebuie doar sa curga robinetul cu bani.

 4. Dragi trăitori în colonia Romanica, pentru mulți dintre voi va urma o lungă perioadă de distrugere, ce a fost în perioada 1996-2000 și în perioada criminalului Băsescu, vi se vor părea floare la ureche. Unora, respectiv celor bogați și superbogati, le va merge mult mai bine.

  • Tu esti ala de spala pe jos in metroul din Londra? Te recunosc dupa nametag.

 5. SANITAS ăsta este Mafia PSD din sistem, pus de Ciuma Roșie pt a întreține teama că se întâmplă ceva…..Se întâmplă că mafioților li se pregătește ceva și ei simt asta! D ‘aia este atâta agitație ciumata !

 6. Fara ,,pomanageli” in industria IT,
  Fara ,,pomanageli” in industria constructiilor,
  Fara ,,pomanageli” la studenti,
  Recuperarea arierarte de la multinationale ( CAS si CASS neplatite in 2019- 2020)
  Implementarea directivei CE privind exportul profitului,
  Recuperarea banilor de la BCR si Raiffeisen
  Si vor fi bani pentru sistemul sanitar!

 7. Tare as vrea sa stiu unde presteaza toate codoasele astea ce sufla din fluier. Puse pe o lista neagra si eliminate usor din sistem, asta e solutia la acest grup de presiune politica

 8. Salariul unei asistente este de 2-3000 euro net, iar al unui dr de la 5000-10.000 euro net per luna!

  Nu inteleg pt ce protesteaza, poate se gandesc la noi, pacientii, poate vor conditii mai bune pt noi, cei care platim asemenea sume colosale pt Romania !

  Gata, nu mai protestati, v-ati cumparat toti case, ap .. cate 2 cate 3, nu intelegem ce mai vreti!

 9. Cum de cu guvernele anterioare,psd a avut trei in doi ani, nu ieseati in strada? Va aruncau cu bani împrumutați ca sa va tina buni sa poata sa-si faca ei mendrele, tipul Banicioui,Pintea. Pintea ieșea noaptea ca vampiri sa faca controale,ziua era ocupată cu spaga super tare.

 10. Nu le convine, marș în sectorul privat!

 11. Recuzita, hainele rosii doar le-au reinscriptionat din PSD in shit knows what.

 12. Nu va mai agitati bai fratilor.
  La toate mitingurile si protestele astea jumatate sant din Clanul Sportivilor si jumatate consilieri de prin primariile bucurestene.
  Liderii aia sindicali trebuiesc stransi de boase.
  Sa spuna cine le-a ordonat sa iasa in strada.

 13. Draga domnule Vali , nici daca traiesti 10 vieti , nu vei ajuge sa ai nivelul meu de trai , pentru a fi linistit pot sa iti spun ca traiesc intr-o tara europeana de top , care nu este si nici nu a fost membra al celui de la 4-lea REICH . Este o tara care are PIB-ul in conformitate cu evaluarile FMI , de 9 ori mai mare decat PIB-ul din colonia Romanica , in care Gaulei_er este minunatul klauSS.
  Traitorilor din colonia Romanica ,le doresc sa le fie bine , si va indemn sa fiti vigilenti , cand guvernul lui klauSS , va revarsa peste voi avalansa de prosperitate .

 14. Imbuibatii neamului fac greva .
  Secaturi ordinare .