G4Media.ro

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas amenință că vor declanșa conflictul de muncă la nivel…

sursa foto: Facebook

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas amenință că vor declanșa conflictul de muncă la nivel național

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor demara din 23 noiembrie acţiunea de strângere de semnături pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional, dacă până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia în cele două sisteme pe care le reprezintă.

„Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie 2020, a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat aflaţi în acţiuni revendicative de mai bine de o lună şi, de mai bine de 8 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2. În urma analizei făcute (…) şi având în vedere proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2, documente cu care nu putem fi de acord în forma care ne-a fost prezentată, a hotărât ca Federaţia SANITAS din România să desfăşoare următoarele acţiuni sindicale: luni, 16 noiembrie 2020, reprezentanţii organizaţiilor judeţene SANITAS vor depune lista de revendicări a membrilor noştri la Instituţia Prefectului fiecărui judeţ din ţară; marţi, 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 11.00 – 13.00, vom picheta sediul Guvernului României. Dacă, până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia din cele două sisteme pe care le reprezentăm, începând cu data de 23 noiembrie 2020 vom începe acţiunea de strângere de semnături în toate unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional”, precizează organizaţia sindicală într-un comunicat, potrivit Agerpres.

De asemenea, sindicaliştii din sănătate solicită, în continuare, tuturor factorilor responsabili care pot contribui la identificarea de soluţii optime pentru revendicările membrilor Sanitas, „să se aşeze la aceeaşi masă” la care, prin negocieri şi discuţii oneste să se reuşească rezolvarea solicitărilor membrilor de sindicat.

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS susţin că nu se vor opri din a susţine în permanenţă toate revendicările membrilor săi şi va rămâne în continuare la masa discuţiilor până la rezolvarea acestora, solicitând termene rezonabile şi soluţii realizabile, „însă dacă soluţiile vor întârzia în continuare să apară pentru a contribui la readucerea păcii sociale în sistemele pe care le reprezentăm, ne rezervăm dreptul de a utiliza toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea intereselor membrilor noştri”.

Sursa foto: Facebook/Sanitas

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Marș. Treceți dracu la munca , putorilor.

    • Niște lași sindicaliștii aia. Cand lucrau cu viteza melcului le era bine sa lase pacientii sa se descurce singuri pe motiv ca ei nu au pastile/fese/cearsafuri…
      Acum sa faca acelasi lucru, fara stres

  2. Ce-or mai fi vrând, măi, tată, măi!? Au salarii aproape ca-n Occident, la „șmechereală” balcanică (adică la 12 sunt deja la cabinetul privat). Mulți nu știu dar peste 80% din fondurile alocate unei unități spitalicești se duc pe salarii. Cât vor, 100%!?

    Dar mai este o soluție: nu-i ține nimeni la stat: privatul abia-i așteaptă!

    Chiar cu cei din învățământ care vor „spor de calculator” ce se mai aude? Ei când „pun de-o grevă”!?

    • De asta tara asta are multi tampiti pentru ca nu se informeaza corect,stiai ca personalului auxiliar nu le-a fost crescute salariile ?!stiai ca salariile despre care vorbesti sunt crescute doar medicilor si asistentilor ?!stiai ca sporurile care se dau pe drept in functie de sectia unde iti desfasori activitatea au ramas in 2017 si acestea scazute?!deci in concluzie personalul administrativ si auxiliar au salariile micsorate ,vezi cum esti neinformat si manipulator!

    • @unul din sistem,
      Foarte bine că nu le-au fost mărite!!! Ca ce chestie să-i mărească unui conțopist salariul? Sau „sporurile”. Ce „sporuri” ar merita fochistul, gestionarul sau electricianul? Zi, cretinache, de ce-ar merita!?

  3. AAA, pai tovaraseii de la Syndicate au oaresce conivente cu pecereaua, sau macar turnatori fruntasi, aia mai cu experienta, ei sunt stat in stat, nu prea le au ei cu munca efectiva in spital, cu pacientii, dar macar sunt primii la … limbarnita !

  4. Ca de obicei, politica infiltrată in „sindicate”!
    Careva lider de sindicat nu a prins loc pe listele parlamentare?
    Sindicatele: o rușine pentru oamenii care muncesc!

    • Doar în Rumânica. În alte state, state civilizate, unde populația nu votează morți sau penali, sindicatele au un rol bun.

  5. Nesimțirea acestor șpagari nu are limite. După acești păcătoși s-au molipsit magistrații, politicienii, polițiștii, profesorii, etc.

  6. G4 MEDIA :RUSINE PT. CA CENZURATI COMENTARIILE!!!!

    • Nu doar ei ci și „hotnews”-ul. Plus chiar și cele „locale” cenzurează la greu.

  7. Ca sa fiu in linia publicatiei: bravo eroilor din prima linie!!!! Uraaa!

  8. nu ma obosesc sa comentez! Sanitas-ul e sindicatul asistentilor medicali care se considera doctori fara diploma care au dat la medicina si nu au avut noroc! Saracii!!!

    • Aia a fost odată. Acum, cine are bani, se face student și absolvent de orișicare facultate (îl ține teșchereaua). La „medicină”, la „drept”…. Pe vremea împușcatului erau de la 20/loc în sus. La I.S.E.-uri de la 12/loc în sus….
      Acum, vorba lui Băsescu: „Școala românească scoate numai tîmpiți”. Dar au pretenții de salarii ca-n Occident iar ei sunt „funcționali” cu acte-n regulă.