G4Media.ro

„Simpla noastră existență este ilegală”. În timp ce Putin înăsprește legea anti-gay,…

Sursa foto: AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA

„Simpla noastră existență este ilegală”. În timp ce Putin înăsprește legea anti-gay, rușii LGBTQ se tem pentru viitor: „Guvernul face totul pentru a ne forța să părăsim țara. Este înfricoșător să rămânem”

Tinerele mame Yana și Iaroslava nu vor să părăsească Rusia împreună cu fiul lor de 6 ani. Dar se tem că o nouă lege anti-gay dură adoptată de legislatorii ruși nu le va lăsa prea multe opțiuni, relatează CNN.

„Suntem cetățeni, la fel ca toți ceilalți. Plătim taxe, susținem organizații de caritate. Dar guvernul face totul pentru a ne forța să părăsim țara. Sincer, este înfricoșător să rămânem”, a declarat Yaroslava pentru CNN.

Camera superioară a parlamentului rus a dat aprobarea finală la sfârșitul lunii noiembrie unui nou pachet legislativ care înăsprește o lege existentă privind așa-numita „propagandă LGBTQ”, iar luni a fost promulgată de președintele Vladimir Putin.

Restricțiile suplimentare privind „propaganda” considerată ca promovând „relațiile și/sau preferințele sexuale netradiționale” sunt pasibile de pedepse grele – o măsură despre care activiștii spun că va pune comunitățile LGBTQ sub supraveghere și control sporit.

În timp ce Kremlinul se pregătea să finalizeze extinderea legii discriminatorii anti-gay din 2013, membrii comunității LGBTQ din Rusia au declarat pentru CNN că se tem de viitorul incert care îi așteaptă.

„Suntem cea mai vulnerabilă categorie din cadrul LGBT. Avem un copil, iar ei (autoritățile ruse) pot face presiuni asupra noastră”, a declarat Yaroslava.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. daca n-i s-ar spune care este componeta cetatenilor recrutati in rusia (despre puscariasi stim sigur )am intelege si care este intentia .

  2. Uitati-va la Pacepa sau la fiul valutistului Ursu, au trebuit sa latre pana la moarte, iar o mie de dolari pe luna nu e nici cat salariul de zilier la camp.