G4Media.ro

Sibienii acuză lipsa școlilor în limba germană. Mai mult de jumătate dintre…

Sursa foto: Pixabay

Sibienii acuză lipsa școlilor în limba germană. Mai mult de jumătate dintre copiii care termină grădinița în limba germană nu au loc în aceste școli

O situație care persistă de mai mulți ani în județul Sibiu, cea a locurilor și a claselor cu predare în limba germană, continuă și în acest an, semnalează Turnul Sfatului.

Numărul elevilor care termină grădinița în limba germană este mult mai mare decât numărul de locuri oferite de învățământul sibian.

Potrivit datelor oferite de IȘJ în municipiul Sibiu, în grupa mare a învățământului preșcolar sunt înscriși 516 copii, iar pentru anul școlar viitor au fost aprobate în orașul Sibiu 10 clase cu predare în limba germană, în total 250 de elevi.

„Pentru înscrierea în clasele  pregătitoare cu predare în limba germană au prioritate copii etnici germani sau cu cetățenie germană. Ceilalți copii, indiferent de etnie, vor susține o probă orală pentru testarea abilităților minimale de comunicare în limba germană maternă, care pot asigura parcurgerea cu succes a acestui tip de învățământ, dacă copiii înscriși depășesc numărul de locuri aprobat pentru o clasă”, transmit reprezentanții ISJ.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. sunt locuri in germania berechet. le uram drum bun tuturor acestor filfizoni!

  • Tu ești rusnac, părerea ta nu contează.

  • si se mai plang unii nationalisti ca ucrainienii persecuta minoritatea romana-moldoveana ca nu ofera educatie in lb romana..

  • Userist obosit, tu intelegi ca e vorba de romani neaosi care se plang ca nu apuca locuri la scolile in limba germana?! Adica de ce statul roman ar plati scoli in limba germana pentru romani get beget?! Daca romanii get beget vor scoala in limba germana se pot duce in Germania, nemtii vor fi mai mult decat fericiti sa le ofere invatamant gratuit acestor filfizoni!

 2. Mergeti in Germania. Platiti tutor pentru Germana. Invatati limba Romana mai bine. Sa va plateasca statul Roman ore de Germana ca voi apoi sa plecati in Germania. Mai bine plecati acum!

  • stii de ce e un targ bun, chiar si asa? Ca ei merg in germania si tot spre romania trag mai apoi. Ca aici le sint casele, rudele, mamele, tatii. Si oamenii aia traiti o vreme prin Germania aduc un plus valoare.

   Nu mai zic ca in caz de ceva, Doamne fereste, ai vrea sa priveasca Germania spre Romania. Numa’ zic.

  • De ce nu e România o țară mai bună? Fiindcă e plină de cei ca tine.

  • Romania nu e o tara mai buna, orice ar insemna asta, pentru ca e plina ochi de sclavi care se inchina la straini ca la icoane!

  • În județul Sibiu sunt zeci de firme germane mari și bogate ,dar nu se implica cu nimic , nu ajută cu nimic comunitatea germana sau română.Profit cât mai mare exportat în Germania, in rest aproape nimic…doar cate o mica sponsorizare la cate un spectacol.

 3. Am inceput sa scriu un comentariu, dar mi-am dat seama ca nu are sens.

 4. Dar in limba chineza, sunt suficiente?

 5. In Bucuresti, Casa de Cultura Schiller aflata in grija Primariei Capitalei este aproape o ruina, interesul autoritatilor fata de limba si cultura germana este „maxim”.

 6. Bine că se acceptă ca Ungaria să construiască grădinițe școli și licee în România. Nu mai vorbesc de clădiri și terenuri cumpărate de firme finanțate de maghiari. Bucureștiul nici nu miaună. Întrebați pe cei ce trăiesc în Transilvania punctul lor de vedere și apoi spuneți-va opiniile. În orice caz România a pierdut foarte mult cu plecarea etnicilor germani.

  • Etnicii “germani” sunt supralicitati. La fel si Germania, in fond, o gubernie ruso-chineza!

 7. Compania austriaca ar putea susține infiintarea unor noi lăcașe de invatamant.
  Mscar bancutele, dulapuri, usi si alte corpuri de mobilier.
  Din lemn .

 8. jeane , tu sigur ai scapat din accidentul ala cu caruta plina de prosti de pe meleagurile olteniei