G4Media.ro

Din pricina noii tulpini „Omicron”, și SUA anunță închiderea graniţelor pentru persoanele…

Din pricina noii tulpini „Omicron”, și SUA anunță închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din Africa australă: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe

Statele Unite au anunţat vineri închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din Africa australă, măsură luată ca urmare a apariţiei variantei Omicron a COVID-19, relatează AFP.

Persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi nu vor fi autorizate să intre pe teritoriul SUA, a declarat un înalt oficial american.

Numai cetăţenii americani şi rezidenţii permanenţi ai Statelor Unite vor fi autorizaţi să intre în ţară, a precizat el.

Această decizie, luată în urma unor măsuri similare anunţate în special de ţările europene, survine într-un moment în care preşedintele american Joe Biden tocmai a redeschis graniţele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva Covid, măsură luată după 20 de luni de restricţii.

”Această măsură a fost introdusă în numele principiului precauţiei, ca urmare a noii variante de COVID-19 care circulă în Africa australă”, a explicat oficialul american jurnaliştilor.

Canada a interzis de asemenea intrarea persoanelor care vin din şapte ţări din Africa australă, unde a fost detectată o nouă variantă de Covid, numită ”Omicron” şi clasată drept ”ingrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”Trebuie să acţionăm rapid pentru a-i proteja pe canadieni”, a explicat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, precizând că ţările în cauză sunt Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Sursa foto: Pixabay / qgadrian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu uitati sa interziceti si zborurile din Belgia pentru ca au gasit un caz si acolo.
  Bai dar sunteti ridicoli! Tulpina este deja raspandita peste tot in lume.. Chiar nu stim mai bine dupa aproape 2 ani??? Avem deja vaccinuri, pastile…samd. Gata cu restrictiile astea ordinare care nu au absolut nici-un efect in afara de a irita pe toata lumea care deja e cu nervii intinsi la maxim.

  • Iată de ce se frământă Cipcip in timp ce se uită melancolic la wc-ul din fundul curții din Romania de Ev Mediu: de ce americanii blochează zborurile din Africa de Sud???
   😏 Vezi-ti mai de cxcxtii care te acoperă, lasă SUA, nu-ți face griji pentru ea, fă-ti pentru tine!

 2. Hai că Marele Circ Ilogic continuă.
  SUA au interzis intrarea din 8 țări africane, să le notăm T1, T2, …, T7, T8.
  Canada a interzis intrarea din șapte: T1, T2,…, T7.
  Două bube are planul ăsta:
  Buba #1: o persoană P1 vine din T8 în Canada. Acolo intră în contact cu persoana P2. Persoana P2 are voie să intre în SUA, că vine din Canada.
  Buba #2: o persoană P1 din T8 intră în contact cu o persoană P2, din T9, care nu are restricție să intre în SUA.
  Soc și groază! Omicron face valuri!

 3. Hai Sosoaca, ieși la atac!
  Omicron scrie pe fruntea ta.

  Pariu că te face?

 4. Cand Trump a banat calatorii din China sa stopeze amploarea virusului, Moș Teaca Biden a urlat ca e xenofobie. Acum când el baneaza africanii, deși nu e clar ce e cu Omicronu, nici belemeaua nici presa de stânga nu zice nic.

  • Iesise madam Pelosi cu toata trupa de stangiste si jucau tzutca in cartierul chinezesc.
   Biden urla pe tweeter: xenofobie, xenofobie.

  • ipocrizie socialista.
   parca il vad pe CTP cum isi dadea ochii peste cap cand Trump a facut asta. Acum prostul ala de Pandaru n-are tupeu sa-i aminteasca.

 5. Si aici cenzurati. Bai vi se uda chilotii de teama? Postati si asta daa aveti cohones ! 🙂

 6. Imi place, chiar imi place bah!

 7. opriti toti negrii de culoare din a intra in Romania, sa ramana toti la clotilda acasa