G4Media.ro

Sesizare din oficiu a Avocatului Poporului privind muncitorii români accidentaţi sau morţi…

Sesizare din oficiu a Avocatului Poporului privind muncitorii români accidentaţi sau morţi în pădurile din Austria

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu cu privire la cei 535 de muncitori români accidentaţi sau morţi în pădurile din Austria în perioada 2015-2019, conform unui comunicat al AP transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit unui articol publicat în ziarul ‘Libertatea’ din data de 23 iunie, 535 de muncitori români au suferit accidente de muncă în Austria, dintre care unele mortale.

AP s-a sesizat din oficiu şi a solicitat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE) următoarele informaţii: verificarea operatorilor economici/agenţilor de plasare sau a agenţilor de muncă temporară, care au intermediat şi plasat românii la muncă în Austria; verificarea respectării legislaţiei în domeniul muncii din ambele ţări în cazul contractelor de muncă ale românilor aflaţi la muncă în Austria; punerea la dispoziţia MAE, în vederea facilitării acordării de asistenţă şi protecţie consulară în beneficiul persoanelor mediate şi angajate în străinătate, în speţă Austria, a datelor transmise de agenţii de plasare şi centralizate de Inspecţia Muncii; colaborarea cu Ministerul Muncii din Austria cu privire la situaţia românilor aflaţi la muncă în Austria; sprijinul acordat cetăţenilor români care au suferit accidente de muncă sau au decedat în obţinerea unui ajutor financiar de la angajatorul străin.

Demersuri similare au fost întreprinse şi la Ombudsmanul Austriac, menţionează AP.

Acţiunea Avocatului Poporului se întemeiază pe prevederile art. 41 din Constituţia României, privind munca şi protecţia socială a muncii, se mai arată în comunicat.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. acum ca se apropie alegerile se autosesizeaza in privinta romanilor accidentati s-au morti in perioada 2015-2019 in Austria. din 2016 in 2019 psd avea painea si cutitul in mana, nu i-am auzit niciodata sa se intereseze de acesti romani, unul din ei, psdist, chiar se p..sa pe ei. acum vor inapoi la borcanul cu miere si av. poporului l-a apucat brusc dragostea de romanii de afara. lucreza nonstop la sesizari si cotestatii. de momaia aia de Ciorbea am aflat ca era av. poporului cand a fost schimbat.

  2. Weber, ce faci fa lucrezi???

  3. Asta este treaba procuraturii si inspectiei muncii austriece madame Sputniky.
    Trebuia sa mai bage ea o soparla.
    Stiu ca procurorii austrieci nu prea sant pe placul Tatucului Tradiceanu dar ce sa-i faci.

  4. Fata palida se reloaded pe ultima 100m , pana la Groapa cat speram cu totii ca mai are. In rest…vrea sa mai atenueze „grija neostoita” pentru faptul ca inca o data a mai aparat clica hotilor cu pensii criminale,(fata de acest popor) …alo…aude dl Dornenu Valter…alias Rambo al LOR ???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.