G4Media.ro

Serviciul ucrainean de securitate reține două persoane, soț și soție, suspectați pentru…

Sursa foto: Colaj foto - Telegram / Служба безпеки України

Serviciul ucrainean de securitate reține două persoane, soț și soție, suspectați pentru spionaj în favoarea Rusiei / Cei doi ar fi ofițeri GRU și ar fi plănuit o rețea de agenți în sudul Ucrainei

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reținut un cuplu căsătorit suspectat de spionaj pentru Rusia în orașul Odesa, port la Marea Neagră, relatează Sky News.

SBU nu a menționat numele cuplului, dar i-a acuzat că au cercetat locații pentru posibile desfășurări militare și pentru deplasarea unităților de apărare aeriană pentru Rusia.

Serviciul a declarat că se crede că aceștia sunt ofițeri ai serviciilor de informații militare rusești (GRU) care au plănuit să creeze o rețea de agenți în sudul Ucrainei.

Ofițerii SBU au găsit telefoane mobile și echipamente informatice cu dovezi de „corespondență ascunsă cu agresorul”, a declarat acesta.

„SBU i-a reținut pe ambii spioni când au încercat să transfere informații clasificate către Rusia”, a precizat SBU.

Bărbatul și femeia au sosit în Ucraina în 2018 și au primit permise de ședere, iar bărbatul a servit în armata rusă, a adăugat SBU.

Acesta a precizat că persoanele reținute au trimis informațiile unui fost ofițer al forțelor speciale ruse din Crimeea care a cooperat cu serviciile de informații militare.

SBU a publicat, de asemenea, o serie de fotografii de la arestarea cuplului, documente militare ale bărbatului reținut care arată gradul său militar de colonel, precum și pașapoartele rusești ale deținuților.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Foarte bine, pușcărie pe viata pe toți trădătorii de neam și tara. Toți rusii trebuie sa dispară din toate tarile exceptând Rusia, sa rămână la ei în țarcul de p0rci.

  2. @G4media , cum puteți lăsa astfel de comentarii pe site?!