G4Media.ro

Serviciul ucrainean de securitate a efectuat percheziții la mânăstirea Lavra Peșterilor din…

Sursa Foto: Captură Facebook

Serviciul ucrainean de securitate a efectuat percheziții la mânăstirea Lavra Peșterilor din Kiev, unde a fost interpretat cântecul „Maica Rusia'”

Ofițerii ai Serviciului ucrainean de securitate (SBU) au efectuat percheziții la mănăstirea Lavra Peșterilor din Kiev, potrivit presei ucrainene, care citează surse din cadrul forțelor de ordine, transmite BBC. Canalele locale Telegram publică, de asemenea, o fotografie în care apar mai multe persoane în uniformă militară lângă Lavra.


În urmă cu o săptămână, s-a aflat că SBU a deschis un dosar din cauza interpretării cântecului „Maica Rusia'” într-unul dintre templele mănăstirii.

„În timpul serviciului divin, în templu s-au auzit teze de natură propagandistică, care lăudau „lumea rusă””, a precizat departamentul într-un comunicat. Un dosar penal a fost deschis în temeiul articolului privind justificarea agresiunii armate împotriva Ucrainei.

Mânăstirea a precizat că preotul, la slujba căruia s-a întâmplat acest lucru, a fost îndepărtat.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial perchezițiile, declarând că au loc „activități de contrainformații” ca parte a activității de „contracarare a activităților explozive ale serviciilor speciale rusești în Ucraina”.

Potrivit comunicatului serviciului, scopul măsurilor este „prevenirea utilizării Lavra ca o celulă a” lumii rusești „, verificarea datelor privind utilizarea spațiilor (mănăstirii) pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, a cetățenilor străini, depozitarea de arme etc.; protejarea populației de provocări și acte teroriste” .

SBU, Poliția Națională și Garda Națională inspectează teritoriul și spațiile Lavra, caută obiecte interzise pentru circulația în acest loc, verifică persoanele aflate pe teritoriul Lavra în ceea ce privește implicarea lor în activități ilegale în detrimentul suveranității de stat a Ucrainei, mai aratăm serviciiul ucrainean de informații.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. G4: „templele mănăstirii” – wtf?

  • Patriarhia ortodoxa din Israel si din Serbia cand vor trece la calendarul de tip nou?
   Cand vor avea rusii acces interzis la muntele ATHOS?

 2. Ca si la noi, si la ucraineni sunt popi rusofili, atasati asa zisei lumi ruse, asa zisei a treia Rome, ma refer la cloaca fetida numita moscova si patriarhia rusa.

  • de ce ortodocsii tin cu ortdocsii, si mai ales cu variata de ortodox care i-a scos din robia fata de otoman? nu mai bine ne aliem noi cu germanii, care in ultimul secol ne-au confiscat de doua ori ardealul?

  • @ ma mira – Da, cre’ca mai degraba te mira pruostia nemarginita pe care o spui! Atata deficienta nici ca am mai vazut la un postac de pe aici! Mai pune draqu’ mana pe carti ca te faci de ras pe aici.

  • @ma mira: Rusii ne-au sos de sub robia otomana… sa ne ia sub robia lor.

  • fain, acu stiu unde sa planific next heist 😁

 3. Pe când și la noi percheziții pe moșia Marelui Alb și mai ales a tartorului de la Constanta?

  • Bolsevicii de la USR viseaza.

  • Cocalarii PSD, comunisto-bolsevici ordinari, incearca din toate rasputerile sa acuze de comunism USR! Nu va e rusine mai derbedeilor, tradatori infecti ce sunteti!

  • Poate bolsevici e prea mult in cazul usr, mai degraba leftarzi woke-isti…