G4Media.ro

Serviciul de urgență 911, indisponibil în mai multe state americane, conform oficialilor…

Sursa foto: Pixabay

Serviciul de urgență 911, indisponibil în mai multe state americane, conform oficialilor / Încă nu a fost depistată cauza

Mai multe state americane s-au confruntat miercuri seara cu o întrerupere a serviciilor de urgență 911, inclusiv întregul stat Dakota de Sud și părți din Nevada, Texas și Nebraska, potrivit autorităților locale, transmite Reuters.

Nu a fost clar ce a cauzat întreruperile.

Miercuri târziu, oficialii din Dakota de Sud și Las Vegas au declarat că serviciile 911 au fost restabilite, dar nu au precizat care a fost cauza care a dus la defectarea infrastructurii cruciale de urgență.

Solicitările de comentarii din partea Biroului de servicii medicale de urgență al Departamentului de Transport, care găzduiește Programul național 911, nu au primit răspuns imediat, nici cele trimise Comisiei Federale de Comunicații din SUA.

Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență nu a răspuns, de asemenea, la solicitările de comentarii.

Departamentul pentru Securitate Internă a avertizat asupra riscurilor crescute de atacuri cibernetice asupra serviciilor 911, deoarece acestea au migrat către sisteme digitale, bazate pe protocoale de internet.

Mai multe atacuri cibernetice care au vizat sistemele 911 au pus la pământ serviciile în ultimii ani, inclusiv un atac din 2017 care a paralizat centrele 911 din peste o duzină de state.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...