G4Media.ro

Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că a neutralizat o rețea de…

Sursa Foto: Unsplash

Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că a neutralizat o rețea de agenți FSB care ar fi contribuit la vizarea pozițiilor ucrainene de pe frontul de est

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susține că a neutralizat o rețea de agenți ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care ar fi ajutat la vizarea pozițiilor din estul Ucrainei, relatează Sky News.

Grupul era format din opt rezidenți din regiunile Donețk și Harkov, inclusiv un asistent al unui membru interimar al parlamentului ucrainean, potrivit SBU.

Rețeaua de agenți ar fi fost formată de doi ofițeri FSB înainte de începerea invaziei, a scris SBU.

După ce Rusia a atacat, agenții ar fi început să adune informații despre locația și mișcarea trupelor și echipamentelor ucrainene și să le transmită la Moscova.

În timpul ocupației rusești a regiunilor Izium și Balakleia din regiunea Harkov, se spune că informatorii selectau candidați pentru a servi în administrațiile locale de ocupație.

În schimb, agenții primeau ruble rusești și li se promiteau posturi de conducere în administrațiile instalate de Moscova dacă regiunile erau ocupate în totalitate.

SBU a acuzat patru suspecți de trădare comisă sub legea marțială.

Se crede că ceilalți patru se află acum în Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Noi”? Lucrezi pentru G4M?