G4Media.ro

Serviciul de informații al Norvegiei califică Rusia drept cea mai mare amenințare…

Sursa foto: Forsvaret / Armata norvegiană

Serviciul de informații al Norvegiei califică Rusia drept cea mai mare amenințare la adresa securității Europei: „Confruntarea cu Occidentul va fi de lungă durată”

Serviciul de informații al Norvegiei a declarat că Rusia este principala amenințare la adresa securității Norvegiei și a Europei, relatează CNN.

„Rusia reprezintă astăzi cea mai mare amenințare la adresa securității norvegiene și europene, iar confruntarea cu Occidentul va fi de lungă durată”, a declarat ministrul apărării Bjørn Arild Gram. Gram a făcut această remarcă după ce guvernul a primit evaluările anuale ale amenințărilor din partea celor trei servicii de securitate din Norvegia.

Associated Press relatează că adjunctul șefului serviciului de informații externe norvegian, Lars Nordrum, a declarat că instalațiile de petrol și gaze ale Norvegiei ar putea fi vizate de sabotaje rusești. „Norvegia este acum cel mai important furnizor de energie al Europei, după ce Rusia a pus capăt exporturilor de gaze către vest”, a declarat Nordrum.

Publicitate electorală

Șefa autorității naționale de securitate, Sofie Nystrøm, a avertizat că „toată Europa va avea de suferit” dacă instalațiile norvegiene de gaz și petrol vor fi lovite.

Dar serviciul de securitate internă a apreciat că este puțin probabil ca Rusia să efectueze vreo operațiune de sabotaj pe teritoriul norvegian în acest an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Pai cred si eu, dupa ce-au pus mana de la mana alaturi de americani ca sa arunce Nord Stream in aer, ce ar putea sa zica norvegienii?! Ce mai „unitate” pan-europeana….

  Sa multumim americanilor ca au bagat batul prin gard si coloniilor saritoare care deabia asteapta sa se gudure pe langa ei… Asta ne mai trebuia acum, un nou Razboi Rece…

  • norvegienii au dreptate. rusia e cea mai mare amenintare mondiala. dar conflictul cu occidentul nu va fi de lunga durata. daca le tai contractele de gaze si petrol cu occidentul si le interzici accesul in statele ue, rusii o sa moara de foame in 2-3 ani.

 2. Gresit! Rusia e cea mai mare amenintare a planetei! Un parazit de care lumea trebuie prin orice mijloace sa-l starpeasca.

 3. singura solutie realista si functionala impotriva agresivitatii muscalilor e …ochi pentru ochi si nucleara pentru nucleara…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️orice altceva e vrajeala politica…rusiastanu trebuie sa plateasca pretu colonialismului teritorial…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

 4. singura solutie realista si functionala impotriva agresivitatii muscalilor e …ochi pentru ochi si nucleara pentru nucleara…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️orice altceva e vrajeala politica…rusiastanu trebuie sa plateasca pretu co.lonialismului teritorial…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

 5. Ceva dovezi, sau doar ham ham ham….

 6. Florine, sa ne pijam pe tine si pe rusia ta👍🏼

 7. Proa.stă nație, românii ăștia. Ei cred că se pricep la toate.

 8. Ar trebui sa puna mana pe o harta. Rusia se bate cu Ucraina. Se bat fratii intre ei. Nimeni nu agreseaza Europa. Nu prind la europeni astfel de bazaconii.
  Nici o legatura cu Europa, in afara de ajutorul european (bani si arme) si sanctiuni europene aplicate Rusiei.

  • Bautura si scrisul nu se leaga. Cap aveti, minte ce va mai trebuie 😀
   Unde scrie ca Ucraina a fost Rusia, draga injuratorule multicont?

  • @Hmmm: prea eleganta exprimarea pentru go.la.nul de mai sus, aia ca el percuteaza doar la chestii ceva mai de nivelul lor redus…

  • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha, nu unul, doi clown boys hmmm si lim.bricul parere ha haaaa haaaaa haaaa 🤣