G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de…

Sursa foto: Planet Labs

Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de actuala linie de front

Serviciile de informații militare ale Departamentului britanic al Apărării indică faptul că prioritatea militarilor ruși în părțile ocupate ale Ucrainei rămâne pregătirea liniilor defensive – și nu numai în regiunea Herson, potrivit BBC.

După retragerea de pe malul drept al Niprului, armata rusă continuă să acorde prioritate reechipării, reorganizării și pregătirii apărării în majoritatea zonelor din Ucraina, afirmă autorii raportului.

Armata rusă a echipat noi sisteme de tranșee în apropierea graniței cu Crimeea, precum și de-a lungul râului Severny Donets, între regiunile Donețk și Lugansk.

Unele dintre aceste locații se află la o distanță de până la 60 de kilometri de actuala linie de front, ceea ce sugerează că armata rusă se pregătește pentru noi progrese majore ale Ucrainei, se arată în raport.

În același timp, serviciile secrete britanice nu exclud ca Rusia să încerce să transfere o parte din forțele retrase din Herson pentru a-și extinde operațiunile ofensive în apropierea orașului Bahhmut din regiunea Donețk.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Frumos zig-zag. La vara vor „desena” semne misterioase in lanurile de grau si vor zice ca sunt facute de OZN-uri.

 2. Rușii știu că pierd.

 3. Interesant, rusii isi sapa singuri groapa…

 4. sunt suficiente cateva HIMARS sa faca „loc” prin zigzag

 5. nu ar trebui sa se mai zica „invazia ruzziei din Ucraina” ci fuga orcilor de pe teritoriul furat :)))
  nu au Ucrainienii teritoriu cat pot rusii sa se retraga :))))) lool

 6. Din păcate, Ucraian este deja o țară complet distrusă. Mai rezistă pentru că Rusia este la pământ. Dar cât va mai putea rezista? Fără curent electric, fără apă, cu un volum incredibil de distrugeri (atât locuințe, cât și intreprinderi). Plus că acum au venit și o parte de congresmeni americani care cer ca Ucreinei să nu i se mai dea ajutor…
  Dacă aș fi în locul ucrainenilor, nu știu dacă nu mi-aș pierde mințile. La propriu. În mod sigur m-aș duce in Rusia cu un rucsac de dinamită la mine și m-aș detona în apropoerea unui transformator electric. Să știe și rușii cum e să nu ai curent iarna.
  Slava Ucrainu!