G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Rusia a demis comandanți de rang înalt care au…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Serviciile secrete britanice: Rusia a demis comandanți de rang înalt care au avut „performanțe slabe” în primele etape ale invaziei din Ucraina

Rusia a concediat comandanți de rang înalt despre care liderii de la Moscova au fost considerat că au avut „performanțe slabe” în timpul etapelor inițiale ale invaziei din Ucraina, se arată într-o actualizare zilnică realizată de Ministerul britanic al Apărării (MOD), potrivit CNN.

„Generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, a fost suspendat pentru că nu a reușit să captureze Harkov”, a precizat MOD pe Twitter.

Viceamiralul Igor Ospipov, care a comandat Flota rusă a Mării Negre, a fost, de asemenea, probabil suspendat în urma scufundării crucișătorului Moskva în aprilie”.

Șeful Statului Major General rus, Valeriy Gerasimov, „probabil” rămâne în postul său, dar este „neclar” dacă el păstrează încrederea președintelui Vladimir Putin, mai continuă comunicatul.

Serviciile de informații britanice au mai spus că o cultură a mușamalizării și a țapului ispășitor este „probabil răspândită” în cadrul sistemului militar și de securitate rusesc.

„Mulți oficiali implicați în invazia Ucrainei vor fi probabil din ce în ce mai mult distrași de eforturile de a evita vinovăția personală pentru eșecurile operaționale ale Rusiei”, se arată în comunicat.

„Acest lucru va pune probabil și mai multă presiune asupra modelului centralizat de comandă și control al Rusiei, în timp ce ofițerii vor căuta din ce în ce mai mult să amâne deciziile cheie către superiorii lor”, adaugă Ministerul britanic al Apărării.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.