G4Media.ro

Serviciile secrete ale Poloniei au destructurat o rețea de spionaj rusă care…

sursa foto: Unsplash

Serviciile secrete ale Poloniei au destructurat o rețea de spionaj rusă care plănuia sabotaje / Grupul spiona puncte de transfer cheie pentru armele și munițiile livrate Ucrainei

O rețea de spionaj care opera în Polonia a fost destructurată de serviciile de securitate ale țării, a declarat joi ministrul polonez al apărării, relatează Sky News.

Miercuri, radiodifuzorul privat RMF FM a raportat că un grup de spioni care lucrau pentru Rusia a fost reținut.

RMF a relatat că serviciile de securitate poloneze au reținut șase persoane suspectate de spionaj pentru Rusia și a afirmat că grupul a planificat activități de sabotaj.

Vorbind despre rețea, ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat pentru postul de radio de stat Polskie Radio 1: „Aș dori să subliniez marele succes obținut de ofițerii Agenției de Securitate Internă, deoarece întreaga rețea de spionaj a fost destrămată”.

„Aceasta este, fără îndoială, o dovadă că serviciile poloneze lucrează pentru securitatea țării noastre într-un mod foarte eficient.”

Blaszczak a refuzat să comenteze mai mult despre acest caz și a declarat că mai multe detalii vor fi anunțate de ministrul de interne Mariusz Kaminski la o conferință de presă în cursul zilei de joi.

RMF FM scrie că cele șase persoane arestate proveneau din țări situate la est de Polonia și lucrau pentru serviciile secrete rusești.

Spionii aveau camere de luat vederi ascunse pe rute feroviare importante, în special în regiunea sudică Podkarpackie.

Sursa citată a precizat că aceste camere au fost găsite în apropierea aeroportului Jasionka, în apropiere de Rzeszow, care a devenit un punct de transfer cheie pentru armele și munițiile livrate în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...