G4Media.ro

Serviciile militare de informaţii britanice: Aviaţia rusă încă este vulnerabilă la apărarea…

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Serviciile militare de informaţii britanice: Aviaţia rusă încă este vulnerabilă la apărarea aeriană ucraineană / „Ucraina continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru operaţiunile aeriene ruseşti”

Serviciile militare de informaţii britanice au transmis sâmbătă că apărarea aeriană a Ucrainei continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru aeronavele ruseşti, în pofida eforturilor continue ale forţelor invadatoare de a reduce apărarea antiaeriană a Ucrainei.

„Ucraina continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru operaţiunile aeriene şi cu rachete ruseşti. Drept urmare, aeronavele ruseşti sunt încă vulnerabile la sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă şi medie de acţiune”, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD), citat de News.ro.

Rusia nu a reuşit să obţină controlul spaţiului aerian din cauza incapacităţii sale de a găsi şi distruge sistemele de apărare aeriană ucraineană, a spus ministerul. Astfel, această incapacitate a afectat în mod semnificativ „capacitatea Rusiei de a sprijini înaintarea forţelor sale terestre pe mai multe fronturi”, potrivit MOD.

Ministerul a mai raportat că a existat o activitate aeriană semnificativă a Rusiei către sud-estul Ucrainei, „probabil ca urmare a concentrării operaţiunilor militare ale Rusiei în această zonă”.

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Zât, gunoi putinist.

  2. Mai degraba ar trebui „marsh”.

  3. Bravo lor englezilor! Cu ocazia invaziei, englezii și-au verificat armamentul pe materialul sovietic. Rușii nu dețin supremația aeriană și nici nu o vor deține.

  4. Este si omenesc, este si moral fapta de ajutor a victimelor. Ucraina este agresata la ea acasa, nu are alta solutie decat sa alunge invadatorii de pe intregul ei teritoriu !

  5. Cinste și onoare tuturor celor care ajuta victimele agresiunilor militare !
    Fapta de ajutor in aparare acordata celor agresați la ei acasă, este o fpta nobila !