G4Media.ro

Sergio Mattarella a depus jurământul pentru al doilea mandat de preşedinte al…

Sursa foto: Presidenza della Repubblica

Sergio Mattarella a depus jurământul pentru al doilea mandat de preşedinte al Italiei

Sergio Mattarella şi-a început joi al doilea mandat de preşedinte al Italiei după ce a depus jurământul în cadrul unei ceremonii dintr-o şedinţă comună a camerelor reunite ale parlamentului, relatează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Menţinerea în funcţie a lui Mattarella, care iniţial a ezitat să accepte un nou mandat de şapte ani, a adus un respiro temporar în cadrul coaliţiei largi de guvernare din Italia, după o săptămână de eforturi fără rezultat de a-i desemna un succesor.

Mattarella, în vârstă de 80 de ani, a declarat weekendul trecut că actuala criză a coronavirusului şi condiţiile dificile economice şi sociale din Italia fac ca el să aibă datoria de a accepta decizia parlamentului de a-i încredinţa un nou mandat.

Mattarella, care este din Sicilia şi în trecut a ocupat posturi de ministru, a câştigat respectul italienilor prin comportamentul său liniştit şi modest şi calmul cu care a gestionat crizele politice repetate şi urgenţa sanitară.

În sistemul politic din Italia, preşedintele este o figură puternică ce îi desemnează pe prim-miniştri şi este chemat adesea să rezolve crizele politice, notează Reuters. Guvernele din cea de-a treia cea mai mare economie a zonei euro supravieţuiesc în medie un an.

Tensiunile politice sunt aşteptate să crească în coaliţia premierului Mario Draghi, pe măsură ce partidele se vor lupta să atragă sprijin electoral înainte de alegerile naţionale de la începutul anului viitor.

Sursa foto: Presidenza della Repubblica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Mortadela asta e vai de curul lui,el si Biden sunt doi octogenari abuzati de papusarii lor.