G4Media.ro

Serbia va construi o conductă de gaze până la granița cu România

sursa foto: Facebook

Serbia va construi o conductă de gaze până la granița cu România

Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică pentru construcţia unei conducte de gaze cu o lungime de 12,8 kilometri care va face legătura între Mokrin şi graniţa cu România, ceea ce va permite Serbiei să se conecteze cu sistemul Transgaz şi BRUA, informează Agerpres, conform Tanjug.

Zorana Mihajlovic s-a întâlnit luni la Bucureşti cu omologul român, Virgil Popescu, pentru a discuta implementarea unor proiect comune, progresele realizate în cooperarea în domeniul energiei regenerabile şi construcţia unui interconector de gaze.

„Serbia şi România au relaţii bune şi asta este o bază excelentă pentru a discuta despre proiecte comune viitoare. În acest an, Serbia a început construcţia gazoductului Nis-Dimitrovgrad, ceea ce ne va permite să primim gaze de la terminalul GNL în Grecia precum şi din Azerbaidjan, însă planul nostru este să ne interconectăm cu statele vecine prin conducte de gaze, aceasta fiind singura modalitate pentru a ajunge la securitate în acest domeniu”, a spus Zorana Mihajlovic.

Un interconector de gaze între Serbia şi România este un proiect de interes comun, a mai spus Zorana Mihajlovic, adăugând că în opinia sa implementarea acestui proiect poate fi accelerată.

Proiectul care prevede interconectarea sistemului naţional de transport gaze naturale cu sistemul similar de transport gaze naturale din Serbia constă în construirea unei conducte de interconectare pe direcţia Arad – Mokrin în lungime de aproximativ 97 kilometri, din care 85 km pe teritoriul României şi 12 km pe teritoriul Serbiei.

sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. No, care-i baiu? Le e frica sarbilor ca rusii inchid robinetul? Probabil le-a pornit alarma cand Putin a dat Kosovo drept exemplu pe care sa-l urmeze Donbasul. Adica tocmai ce i-a lasat pe fratii sarbi fara sustinere in efortul lor de a recupera Kosovo.

 2. vei fi tu si acolo cu gura deschisa?

 3. Parcă nu erau în apele lor când se cerea punerea în aplicare a sancțiunilor contra rusiei. Acum vor siguranță?
  Traseul conductei e făcut pe partea noastră? Vine Sebi Ghiță să dea o mână de ajutor?

  • Voi citiți printre rînduri..mai citiți o dată stirea..sau de mai multe ori pînă o înțelegeți.😬😬

 4. Romania nu are nici pentru ea gaz suficient și mai da și la alții?Ce guvernare trădătoare poate fi!

  • Cu cetățeni ca tine am ajuns unde am ajuns…

 5. SERBIA VA FI FOARTE GREU CURATATA DE RUSOFILIE….FF GREU. RUSOFILIA ESTE IN GENELE LOR. SA TE NUMESTI FRATE CU RUSII IN CONDITIILE IN CARE TU NU AI MAI MULT DE 29% SANGE SLAV ESTE O DEMENTA….PACAT DE SARBII CARE NU-I PLAC PE RUSI.. I MINI-MINORITATE…

 6. „Serbia şi România au relaţii bune”

  Pai normal, ni-l tin pe Ghita in puf.

 7. Sarbotei RUSOFILI se orientează.