G4Media.ro

Șerban Nicolae a demisionat din PSD și candidează la alegerile parlamentare din…

Șerban Nicolae a demisionat din PSD și candidează la alegerile parlamentare din partea PER

Șerban Nicolae, senatorul PSD cunoscut pentru atacurile constante la justiție și pentru legăturile cu celebrul condamnat Cătălin Voicu, a scris miercuri pe Facebook că joi va face ”cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică”. Nicolae a anunțat ulterior că a demisionat din PSD și va candida la alegerile parlamentare din decembrie, din partea PER:

 • ”Astăzi am fost pus în fața celui mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-am înființat in 1992.
  Am pierdut multe competiții politice, cu precădere în interiorul propriului partid. Am pierdut și o competiție electorală pentru Parlament, iar pe alte trei le-am câștigat Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcție de rezultatul competițiilor politice la care particip. De peste 23 de ani sunt avocat. Spre deosebire de alții, eu am o meserie. O profesie liberă, bazată pe concurență și valoare individuală. Nu am avut contracte cu autorități publice sau companii de stat. Niciodată nu am candidat la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă.
  Activitatea mea publică a fost transparentă și asumată. Cu bune și cu rele. Am cerut încredere și m-am lăsat judecat de cei cărora m-am adresat. Am inițiat și susținut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, ca participațiile statului în economie, mult diminuate în comparație cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din țară să fie interzisă și sancționată ca infracțiune. Am susținut proiectele care vizau creșterea veniturilor, stimularea inițiativei private, stoparea exodului de forță de muncă și exploatrea resurselor naturale în interesul prioritar al României. Am propus și susținut măsuri prin care să fie împiedicate ingerințele nelegitime în actul de justiție, intimidarea magistraților și abuzurile judiciare. Am militat pentru legalitate și transparență. Zeci de legi și mii de texte normative au la bază ideile și munca mea.
  Însă, maxima acuratețe în judecarea activității mele politice o dă reacția adversarilor politici, a celor care își doresc distrugerea PSD. Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetățeni convinși că am fost cândva șofer!) și disperarea cu care am fost atacat și cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcții și chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceștia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoțiile și abuzurile. Fără îndoială, nu sunt singurul. Niciodată nu au reușit să mă înfrângă pe plan profesional, în confruntările de idei și în argumentație.
  Colegii mei m-au desemnat printr-un vot consistent, după două tururi de scrutin și alegând între patru candidați, drept candidatul PSD la funcția de președinte al Senatului, încă din februarie. Las campionilor în intrigi interne bucuria de a justifica de ce au blocat procedura și au preferat impostura.
  Am decis să candidez pentru un nou mandat de senator. Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp și împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din țară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani și sancționată ca infracțiune. Nu sunt o vedetă politică și nici soluția-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. și în echipă cu Liviu Pleșoianu, cu transparență și onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din București o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială și viață sănătoasă. O alternativă la listele cu candidați „de import”, la cele cu „implant de celebrități” și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi.
  Vreau ca România să fie un stat respectat, modern, european și dat ca bun exemplu, iar poporul român o națiune solidară, cu identitate, demnitate și viitor. Niciodată nu am gândit și nu am acționat altfel. Eu țin cu România!”, a scris Șerban Nicolae, joi, pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. PER este pepiniera infractionala a PSD-ului.

  • Ce partid e asta? Eu am crezut că s-au înscris în PLM unde ii e locul firesc…

  • Am stat in Bucuresti 35 de ani, dupa care m-am mutat in Ilfov.
   Daca iese S. Nicolae sau L. Plesoianu la Bucuresti, jur sa ca mai calc vreodata in oras.

 2. Pe porcul asta nici Ponta nu l-a vrut.

 3. Cel mai ,,ecologic” lucru ar fi, ca la viitoarele alegeri, să scăpăm de c….i ca tine. Pluteşti? Tragem apa – votăm, şi ecologic… scăpăm de tine.

 4. per partidul ecologist roman? stiu si eu daca un porc trebuie crescut de ei?

 5. Nu mai apuca sa prinda loc, îl tăiem de Craciun.
  Guiţ, guiţ

 6. PSD l-a rejectat… iar acum se duce la PER…
  Nașpa – înseamnă că Cătălin Voicu nu-l mai vrea de șofer…

 7. incredibil, cât de nesimtit poți sa fii.
  Am niște gânduri pe care nu le pot exprima în public. Niciun cuvânt din dicționar nu te poate reprezenta asa cum ești. Tu nu ai oglinda, nu te vezi cum te vad ceilalți, nu simți ca nu ești dorit, nu iti ajunge averea pe care ai facut-o, nu dai 2 bani pe noi restul?
  Doar ție sa iti fie bine, asta e filozofia ta?
  Mi – e mila de cei apropiați tie care trebuie sa te suporte si sa te vadă zilnic asa cum ești… un Nimic.
  Sa auzim de bine,
  Flo

 8. Ecologistii isi iau treaba in serios: aduna gunoiul

 9. Nu l a luat peneleul? Ce pierdere…

 10. Bine, bine dar care per? Perul de la subrat sau ala puubiann?

 11. Avocat…?!? Si-a pierdut si permisul de conducere. Ai… de pool…a lui. Cine-l mai agajeaza sofer?

 12. Ce se-ntampla? s.nicolae. fondator.avocat, deputat, senator, etc. declaria de avere? multimilionar. cu multa dragoste prefacuta pentru nevoiasi, patrioti de ocazie, tarani si oraseni someri. sunt toti ai lui. nu stiu daca se vor prinde ca socialu’ asta , care ne-a facut legislatia varza, e acum cu unii dare se sau ecologlisti. pasarea pre/ per limba ei, p(i)er(e) neneee Iancule!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.