G4Media.ro

Senatul american va aproba joi ajutorul de 40 de miliarde de dolari…

Foto: Captură video

Senatul american va aproba joi ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina – șeful majorității din Senat

Liderul majorității din Senatul american, Chuck Schumer, a anunțat miercuri că Senatul va aproba probabil joi proiectul de lege de 40 de miliarde de dolari pentru asigurarea de fonduri pentru războiul din Ucraina, potrivit The Guardian.

Fondurile includ un ajutor militar și umanitar și ar reprezenta un sprijin enorm pentru Ucraina în războiul cu Rusia. Proiectul de lege ar fi trebuit să fie adoptat de Senat săptămâna trecută, după ce fusese adoptat de Camera Deputaților cu sprijin bipartizan. Însă republicanul Rand Paul a blocat proiectul de lege.

Miercuri, Schumer l-a criticat pe Rand Paul pentru că a fost singurul deputat care s-a opus adoptării pachetului de ajutor. „Acest lucru ar fi trebuit să fie deja făcut și terminat”, a spus Schumer. „Dar este păcat faptul că un membru al celeilalte tabere, senatorul junior din Kentucky, a ales să facă un spectacol și să obstrucționeze finanțarea Ucrainei știind foarte bine că nu poate împiedica de fapt adoptarea acestuia. Faptul că senatorul Paul întârzie finanțarea Ucrainei din motive pur politice nu face decât să îl ajute pe Putin.”

Foto: Chuck Schumer (Captură video)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter