G4Media.ro

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail: Doar ceva mai mult de jumătate…

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail: Doar ceva mai mult de jumătate dintre cetățenii care au solicitat să voteze prin corespondență au primit confirmari ca plicurile pe care le-au trimis cu votul au ajuns la destinatie

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail a trimis sâmbătă o scrisoare către Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 pentru a cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă ale cetăţenilor din afara ţării care nu au ajuns la destinaţie. 39.244 de alegători s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, în Diaspora, potrivit AEP.

Redăm mai jos comunicatul integral

”Am constatat din informațiile oficiale publicate de către Biroul Electoral că doar ceva mai mult de jumătate dintre cetățenii care au solicitat să voteze prin corespondență au primit confirmari ca plicurile pe care le-au trimis cu votul au ajuns la destinatie.

De asemenea, am primit numeroase semnale de la cetateni romani din Diaspora care au fost notificati de faptul ca votul lor prin corespondenta nu ajuns, cu toate ca l-au trimis cu saptamani bune inainte. Sunt si situatii in care doua persoane au semnalat ca au trimis in acelasi moment, din acelasi loc, plicurile cu votul si au avut surpriza sa primeasca mesaje diferite – una ca votul a ajuns, o alta ca nu a ajuns.

Date fiind aceste elemente ingrijoratoare, va solicit urmatoarele clarificari:

– Cate plicuri au ajuns si au fost inregistrate in Romania?
– Cate plicuri au ajuns si au fost inregistrate la locatiile din strainatate?
– Ce masuri aveti invedere pentru a verifica daca toate plicurile ajunse la destinatie au fost inregistrate?
– Ce masuri aveti in vedere pentru ca cei aproape douazeci de mii de cetateni care au solicitat sa voteze prin corespondenta dar care au fost notificati ca votul lor nu a ajuns sa fie informati si pe alte cai ca pot merge sa voteze astazi si maine la oricare dintre sectiile de votare din afara granitelor?

Cetatenii romani aflati in afara tarii trebuie sa isi exprime neigradit si cu usurinta dreptul la vot, impreuna cu toti ceilalti cetateni, iar statul roman are indatorirea sa se asigure ca dreptul lor de a vota nu va mai fi niciodata afectat asa cum s-a intamplat in mai multe ocazii, cel mai grav anul trecut la alegerile pentru parlamentul European.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. 👎👎👎👎👎

 2. Dacă ați fi votat cu cine v-a .spus Iohannis ar fi ajuns.

 3. Ce partid a pus managerul de la Poşta Română? Cine parează cu un răspuns documentat această întrebare va primi centura neagră cu 2 Nicuşor Dani.

 4. Atata agitatie legislatie cu votul prin corespondenta si in final facem un lucru romanesc, nu e bun de nimic, mai mult de 50% din si asa putin este anulat.

  • Da la tine ce e bun? Ce e n Kur e lucru bun? Bună i vie bună i moartă dar mai bine e sculată, fosta mea soție era din proscuțeni, Adjud aripa ceangaică am cu ea un băiețel de 11 ani acum stă în popești leordeni cu un catolic bulgar i a făcut și un frățior acum ce să fac trebuie să iubesc și ungurul și bulgarul eu stând în plt. Nedelcu ion nr 7 în sect 3 București.

 5. Voturile rătăcite au ajuns în America și au fost numărate pentru Biden.

 6. „Cetateni romani din Diaspora care au fost notificati de faptul ca votul lor prin corespondenta nu a ajuns,”
  Bre dobbitocule agitator, ce fel de trimitere poștală te notifică că nu a ajuns? E mare disperarea că își bagă lumea picioarele în alegerile voastre.

  • cine e dobitic(ă)?!?! daca ajungeau, primeau confirmarea de primire de la BEC. asa ca daca expeditorul nu a primit, nu i-a ajuns plicul la destinatar(BEC)

  • Doamnă,
   Să știți că lucrurile s-au mai schimbat, nu mai sunt așa cum erau pe vremea când rolurile jucate de dvs făceau furori printre telespectatori !
   Acum avem tracking number, iar Poșta Română are și site, iar câteodată poștașii iți trimit și SMS-uri prin care te anunță că plicul/coletul a sosit…
   Drăcia Dracu’, ce mai tura-vura…!

  • Una e că NU AU PRIMIT NOTIFICARE și alta e că AU FOST NOTIFICATI CĂ NU.
   E greu cu logica.

  • Vasilico, pasol na turbinca, vidma!
   BEC te notifica ca nu a ajuns votul, panimaiesi? Asa ca e corect ce zice omul.
   Mie mi-a spus ca nu mi-a ajuns votul, ca onor’ BEC a trimis tirziu plicurile, asa ca nu prea aveau cum sa ajunga inapoi la timp!

  • Procedura a fost cam asa nenea Vasilica:
   – te inscrii la BEC
   – BEC iti trimite un plic cu bolentinul de vot
   – tu trimiti plicul inapoi in RO la BEC
   – plicul trebuie sa ajunga pana la data de (parca ieri, dar am uitat, posibil alaltaier) in Romania ca sa fie luat in seama
   – BEC te notifica (prin email dupa cate stiu) cand a primit plicul

   Termenul limita fiind ieri sau alaltaieri, azi BEC stie exact ce voturi a primit si n-a primit, si poate notifica pe cei inscrisi ca nu le-a ajuns votul. Pentru ca daca ajunge mai tarziu oricum nu e luat in considerare.

   Complicat?

 7. O nu! cum mai „decidem” noi pe cine vrea Zuckerman?

 8. Așa și? Tot peeeseeedeee e de vină 😆 mm de Neamț împuțit

 9. E clar ca acest guvern nu poate realiza alegeri corecte si democratice..doar furand la vot pot sa se mentina la ciolan…totul fiind patronat de alogenul Klaus si alogenul Helving…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.