G4Media.ro

Senatorul UDMR Tánczos Barna îi răspunde lui Ciolacu:Ținutul Secuiesc a fost, este…

sursa foto: captura video

Senatorul UDMR Tánczos Barna îi răspunde lui Ciolacu:Ținutul Secuiesc a fost, este şi va fi. Eu spun că nu ar trebui să deschidem o dezbatere pe acest subiect în 2024 pentru că ajutăm doar partidele extremiste, AUR și partidul Șoșoacă

Senatorul UDMR Tánczos Barna îi răspunde lui Marcel Ciolacu, după ce premierul a fost în vizită în județul Harghita și le-a transmis maghiarilor că subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc „nu a fost și nu va fi niciodată”.

Ciolacu a fost invitat sâmbătă în cadrul alegerilor de la nivelul organizației PSD Harghita, iar duminică a fost primit și de senatorul UDMR Tánczos Barna, la monumentul Siculicidium din Siculeni.

„Astăzi la Siculeni, lângă monumentul Siculicidium, l-am avut ca oaspete pe domnul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. De ce? În cursul zilei de ieri, la Târgu Mureș, într-un discurs despre toleranță, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut o afirmație nefericită spunând că Ținutul Secuiesc nu va exista niciodată. Cu această ocazie l-am invitat și îi mulțumesc domnului prim-ministru că a acceptat invitația mea”, a scris Tánczos Barna pe contul de facebook.

El afirmă că a vorbit cu Ciolacu despre faptul că Ținutul Secuiesc există și că nu trebuie deschisă o dezbatere pe tema aceasta în anul electoral 2024 pentru că ar avea de câștigat doar partidele extremiste. Senatorul UDMR spune că i-a oferit lui Ciolacu un manual și o descriere în limba română privind istoria Ținutului Secuiesc.

„A existat, există și va exista. Desigur, am vorbit și despre autonomie, pe care secuii au pierdut-o aici, la Siculeni, și pentru care au luptat atât de mult. Domnul prim-ministru consideră că nu va mai fi niciodată autonomie. Eu spun că nu ar trebui să deschidem o dezbatere pe acest subiect în 2024, în an electoral, pentru că astfel ajutăm doar partidele extremiste cum este AUR și partidul Șoșoacă. Am convenit să continuăm colaborarea. Am reușit să îi ofer domnului prim-ministru două cărți. Un manual și o descriere în limba română privind istoria Ținutului Secuiesc, care evidențiază existența acestuia. Faptul că suntem aici, în Ținutul Secuiesc și că l-am putut avea ca oaspete, dovedește că Ținutul Secuiesc există. Și noi, maghiarii din Transilvania, secuii, locuitorii Ținutului Secuiesc, suntem garanția că Ținutul Secuiesc va exista. Așteptăm cu drag prim-miniștrii României  în Ținutul Secuiesc să le arătăm ospitalitatea secuiască”, a comentat Tánczos Barna.

Reamintim, premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost prezent, sâmbătă, în Harghita, la ședința organizației județene de partid. El a afirmat că subiectul autonomiei regionale apare de obicei în discursurile politice din timpul campaniilor electorale.

„Atât tu cât și eu vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Acest lucru ne cere în primul rând să ne comportăm normal. Să punem capăt prostiei despre autonomia Ținutului Secuiesc. Nu a fost niciodată și nu va fi niciodată. (…) Aceste teme și animozități apar în timpul alegerilor, aceasta este metoda liderilor politici de a mobiliza electoratul. Dar acele vremuri au trecut”, a spus premierul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Lasa vrajeala ungure,si voi si Haur si balena sunteti platiti de Kremlin,si voi si „patriotii” trageti la aceiasi caruta pe salariu in ruble.
    Sper la o prezenta mare la vot care sa va scoata din parlament pe voi si care sa contracareze tam.pitii cu doi neuroni care voteaza slugile Kremlinului haur si sosoaca.

  2. Da’ simpatic mai esti. Da’ cu ursii cum mai stai?

  3. Ungurii joaca dur,râvnesc cu jind la teritorii românești cu ajutorul Rusiei.Joaca periculos o minge de foc

  4. Tinutul secuiesc este a etnicilor maghiari , dar e a Romaniei . Pot sa traiasca in tinutul secuiesc si fara sa faca parte din Ungaria. Oricum niciodata secuii nu au fost considerati unguri pentru ca fac parte din alt grup etnic a acelei tari (gen cum sunt si moldovenii pentru Romania)

  5. Bietul barna! E ungur si vorbeste de secui. prima aiureala.
    A doua aiureala este ca i-a trimis ciolacului carti despre istoria de 1000 de ani a Tinutului secuiesc. Si? Adica spune ca teritoriul trebuie sa revina la statutul de principat autonom sub obladuirea imperiului austriac? Bre tantos… esti penibil. Mai citeste despre acordul de pace incheiat dupa al doilea razbel mondial. Poate te mai luminezi. Dar, fiind vorba de politica si de voturile unor bieti alegatori saracuti cu duhul… hai ca poate merge.

  6. aceeasi pastila emotionala …sunt penibili