G4Media.ro

Semnele de întrebare legate de tragedia de la Spitalul Victor Babeș: la…

Semnele de întrebare legate de tragedia de la Spitalul Victor Babeș: la ce oră s-a produs incidentul soldat cu moartea a trei pacienți?

Moartea celor trei pacienți din unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală este însoțită de mai mutle semne de întrebare, legate atât de cauza defecțiunii de la aparatele de ventilare, cât și de momentul producerii incidentului.

 • Ce știm până acum legat de momentul decesului:

Ministerul Sănătații a anunțat incidentul la ora 20.44, printr-un comunicat oficial de presă. Ministerul arăta la acel moment că a fost informat prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Ministerul Sănătății nu a specificat ora producerii incidentului, dar arăta că ”ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului”.

Pe de altă parte, presa a început să primească informații neasumate despre incident în jurul orei 19.20.

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat luni noaptea pe Facebook că a aflat despre ”problemele de la spitalul Victor Babeș” în jurul orei 18:30.

Raed Arafat a spus că ”în jurul orei 16.25” a apărut problema creșterii presiunii la TIR-ul mobil de la Victor Babeș, el a aflat ”după orele 17.00” și ”ulterior am luat legătura cu ministrul Voiculescu. Dânsul m-a sunat după ora 18 și i-am explicat toată situația, deja era anunțat”.

Spitalul Victor Babeș a anunțat într-un comunicat de presă că ”în această seară, în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” – operațională începând cu data de 10.09.2020 – a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment”.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. In sistemul sanitar public , si in alte sisteme bugetare publice si-au gasit loc o hoarda de diletanti . Pe criterii de orice fel numai profesionale nu .

 2. O întrebare ar fi de ce au legat unitatea mobila cu spitalul și altă era oare vreo asistenta, infirmiera medic in tir,.? Cu siguranță simțeau,vedeau monitoarele că utilajul s.a oprit

 3. Între orele 14-15

 4. Deci, nu inteleg de ce le-ar fi teamă…

 5. Pai tocmai asta este. Nu au nici cel mai mic regret. Pinguinul 6204, 28 din dreapta celui din stanga este raspunzator.

 6. Apelul la 112 la ce Ora a fost facut?!!
  Dumnezeule, mor oameni nevinovati si o Romaniei socata aude ca NU stim la ce Ora s-a intamplat tragedia…

 7. Whew! Noroc cu astia 3 din containerul cu roti, ca altfel nu va tacea gura cu evacuarea de vineri din alt spital al orașului (in care aceleiași decidenți spun acum că n-au jurisdicție).
  Bonus: acum se justifica si preluarea tuturor spitalelor din capitală pentru hipoxicii pneumoniei pandemice.
  Restul, n-aveti boala potrivita.

  Bai, cum se aranjează lucrurile cu sacrificiul unui număr minim de oameni care oricum mureau!