G4Media.ro

Șeful Tribunalului Constanța îi avertizează pe judecătorii mai tineri că ”vor răspunde…

Sursa: info-sud-est.ro

Șeful Tribunalului Constanța îi avertizează pe judecătorii mai tineri că ”vor răspunde individual” pentru suspendarea activității. Teodor Viorel Gheorghe a recidivat: a lansat amenințări și anul trecut, cu ocazia modificării legilor justiției

O adresă semnată de șeful Tribunalului Constanța a ajuns la Judecătoria Constanța cu mențiunea că mesajul este destinat ”fiecărui judecător, personal și nemijlocit”. Șeful Tribunalului le cere magistraților mai tineri să ia act că suspendarea activității ”încalcă prevederile legale” și că fiecare dintre ei va răspunde pentru modul în care dispune asupra desfășurării ședințelor, scrie info-sud-est.ro

”Președintele Tribunalului Constanța solicită fiecărui judecător al Judecătoriei Constanța, personal și nemijlocit, în exercitarea atribuțiilor de complet de judecată, să ia act că hotărârea de suspendare a activității de judecată dată de adunarea generală a judecătorilor nu are temei în lege și încalcă prevederile legale și regulamentare (…) Fiecare judecător individual este răspunzător pentru modul în care dispune asupra desfășurării ședințelor de judecată”, se arată în adresa semnată de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța.

Teodor Viorel Gheorghe a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii Info Sud-Est și a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt al Tribunalului Constanța, Lucian Lică, faptul că nu vrea să facă niciun comentariu referitor la adresa trimisă magistraților de la Judecătoria Constanța.

Preşedintele Tribunalului Constanţa, Teodor-Viorel Gheorghe, nu este la primul episod în care intervine în deciziile judecătorilor de la Judecătoria Constanța și le cere acestora să se poziționeze într-un fel sau în altul față de modificarea legilor justiției. G4Media a arătat în noiembrie 2018 cum șeful Tribunalului Constanța a cerut corpului de magistrați de la Judecătorie să nu semneze solicitarea Forumului judecătorilor din România adresată ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a abandona procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Solicitarea preşedintelui Tribunalului Constanţa a fost făcută printr-o adresă similară. Acesta le spunea judecătorilor că trebuie să respecte noile prevederi din legile Justiţiei modificate de PSD-ALDE care obligă magistraţii la rezervă: „<<Omul bun trebuie să se supună legilor rele ca să nu permită omului rău să violeze legile bune>>, spuneau înţelepţii antici. Socrate a preferat să moară decât să încalce acest principiu“, le spunea judecătorul Viorel Gheorghe mai tinerilor lui colegi de la Judecătoria Constanţa.

Noul avertisment al președintelui Tribunalului Constanța vine după ce, săptămâna trecută, conducerea Curții de Apel Constanța s-a dezis de hotărârea Adunării Generale a instanței care a decis să-și suspende activitatea în semn de protest față de Ordonanța 7. Președintele Curții de Apel, Marius-Cristian Epure, a intrat în conflict cu un grup de 28 de judecători care au înaintat către CSM o cerere de apărare a reputației profesionale după ce șeful lor i-a acuzat public că ar fi încălcat legea.

Vineri, 1 martie, a avut loc cel mai mare protest al magistraților din Constanța când, pe treptele Judecătoriei s-au strâns aproximativ 80 de procurori și judecători de la toate instanțele constănțene și de la Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal și DNA. Pe de altă parte, luni a fost a șasea zi de protest pentru procurorii constănțeni care își exprimă nemulțumirea față de OUG 7 în fiecare zi începând cu 22 februarie. Totodată, procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei și al Tribunalului și-au suspendat activitatea zilnic într-un anumit interval orar, la fel și judecătorii de la Judecătoria și Curtea de Apel Constanța.

Citește pe info-sud-est.ro textul integral al documentului trimis de președintele Tribunalului Constanța către Judecătoria Constanța, în 4 martie, cu privire la suspendarea activității în semn de protest față de Ordonanța lui Tudorel Toader.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. plangere pentru abuz in serviciu, santaj, amenintare.

 2. Rezistenta la stres e foarte importanta pentru un magistrat.
  Luati exemplu de la LCK. Asta e nimic pe langa armata de zombie cu care a luptat fata asta.

 3. Un gunoi de teapa lu madam Florea. Probabil ca si el are ceva terenuri de la Mazare.

 4. s-a notat. devota cauzei. devotat partidului. de avansat.

 5. Domnule Teodor Viorel Gheorghe i-ati luat de suflet sa ii cresteti pe acesti asa zisi magistrati .
  Este absolut elementar ca fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui .
  Dar puteti sa le desenati cu creioane colorate , dar si asa am mari rezerve ca ar putea sa inteleaga cate ceva .

  • A4 este coala de hârtie uzuală, A5 este jumătatea ei, deci A310 te reprezintă : nimic.

  • A310, comentariul unei slugi, invatata ca cineva trebuie sa „ia de suflet” pe altcineva, adica sa-i ofere protectie conditionata de controlul activitatii si vietii personale. Veorel, precum veorica, face parte din categoria nevertebratelor ce fac posibila instaurarea dictaturilor.Personaje toxice pentru Romania. Oamenii de buna credinta trebuie sa-i trimita acolo unde le este locul

 6. Cine a prins asasinatele comunismului se teme de ferocitatea repercursiunilor.

 7. Cred ca esti de- al lui buzatu dupa postarea asta!
  Mai usor cu mitilicu’!

 8. Javr ă de-a lui Mazare & Co., deci inhaitat cu madam Flocea, komisarul stalinist al Justitiei si odrasla de comuist feroce.

 9. Toata stima pentru judecatorii care au coloana vertebrala si lupta cu demnitate pentru independenta actului de justitie, in pofida unor nevertebrate pupatori de funduri psdiste, cum este acest sef de tribunal!

 10. Un avantaj tot este:cind va veni marea intoarcere macar sa stim unde vom gasi armata asta de trepadusi. Cine e asa de supus precis are ceva: ori incompetent ori ceva de ascuns.

 11. cind folosesti mai tineri deja se face descriminare, e timpul demisiei.

 12. marș bolșevicule !

 13. Lustrație până la rudele de gradul trei și rezolvăm bolșevicii

 14. dosar penal pentur abuz, cei tineri daca se vor obisnui cu cizma pe grumaz, asa vor trai pentru tot restul vietii

 15. Asa e scris in lege! Legea nu e pentru toti? Eu daca gresesc la serviciu sunt tras la răspundere, pe ei nu trebuie sa ii traga nimeni la raspundere?

 16. Judecătorii protestatari să-și facă degrabă antirabicul, că acuș vine doamna Florea după ei!

 17. Sefu… Tinerii au curajul de a se opune unor decizii luate de minti obtuze si interesate de rezultatul acestor decizii favorabile infractorilor. Cred ca este momentul ca tinerii sa fie respectati is ascultati . Viitorul le apartine lor si nu imbuibatilor, autori de politici strambe care ne domina viata si sufletele, chinuindu-ne cu promisiunile, minciunile si neputintele de a realiza prosperitate ptr.romani , ci doar ptr. ei si familile lor.

 18. Mai bine domnul Teodor Viorel Gheorghe ar judeca DOSARELE CORECT si nu ar mai lua spaga prin interpusi ( avocati / avocate ) . Sper sa ajungi dupa gratii intr-o buna zi CORUPTULE !