G4Media.ro

Șeful SGG: Membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica au fost revocaţi deoarece…

Foto: Transelectrica

Șeful SGG: Membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica au fost revocaţi deoarece au fost respinse situaţiile financiare pe 2020

Membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica au fost revocaţi pentru că au fost respinse situaţiile financiare aferente anului 2020, ceea ce a atras răspunderea administratorilor, a declarat, luni, pentru Agerpres, Tiberiu Horaţiu Gorun, secretarul general al Guvernului.

„Revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere a fost decisă la data de 22.06.2021 de către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), motivat de faptul că situaţiile financiare aferente anului 2020 au fost respinse, iar, pe cale de consecinţă, AGA a atras răspunderea administratorilor conform Legii 31/1990”, a explicat Tiberiu Horaţiu Gorun.

El a subliniat că, în ceea ce priveşte „presupusele despăgubiri”, emise în spaţiul public, acestea nu pot fi puse în discuţie, pentru că AGA „a acţionat cu justă cauză”.

Secretarul general al Guvernului a precizat că declanşarea procedurii de selecţie a administratorilor cade în sarcina Adunării Generale a Acţionarilor şi va fi decisă în viitoarele şedinţe.

AGA Transelectrica a decis, în şedinţa din 22 iunie, revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi numirea unora noi, provizorii: Marius Vasile Morariu, Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă şi Mihaela Popescu.

Marius Vasile Morariu a fost ales preşedinte provizoriu al Consiliului de Supraveghere.

Aceştia au un mandat de patru luni, în perioada 23 iunie – 22 octombrie 2021.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Antonel Tanase era neconflictual la SGG