G4Media.ro

Șeful securității cibernetice din Germania ar putea fi demis din cauza legăturilor…

Sursa foto: Bundesregierung (German Government)

Șeful securității cibernetice din Germania ar putea fi demis din cauza legăturilor cu Rusia / Presupusele contacte ale acestuia cu agenți ruși ar fi putut veni prin intermediul Consiliului pentru Securitate Cibernetică din Germania

Ministrul de Interne al Germaniei vrea să îl concedieze pe șeful securității cibernetice a țării, Arne Schönbohm, potrivit DW, care citează media locală. Rapoartele susțin că Arne Schönbohm ar fi avut contacte cu persoane care au legătură cu agenția de spionaj a Rusiei.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, vrea să îl demită pe șeful agenției federale responsabile cu securitatea cibernetică din cauza presupuselor contacte ale acestuia cu agenți ai serviciilor de securitate ale Rusiei, potrivit unor informații din presa germană.

Presa a citat surse guvernamentale în relatarea potrivit căreia Faeser vrea să îl înlocuiască pe Arne Schönbohm, președintele Biroului Federal pentru Securitatea Informației (BSI).

O apariție comună programată joi a lui Faeser și Schönbohm pentru a prezenta Raportul de situație 2022 al BSI ar fi fost anulată.

Se pare că autoritățile germane speră să îi atribuie lui Schönbohm un nou rol, mai degrabă decât să îl demită pur și simplu, întrucât prevederile legii privind funcția publică impun limitări în ceea ce privește concedierea funcționarilor publici.

Sursele media au declarat că presupusele contacte ale lui Schönbohm cu agenți ruși ar fi putut veni prin intermediul Consiliului pentru Securitate Cibernetică din Germania. Schönbohm a ajutat la fondarea grupului, care are printre membrii săi o companie germană care este subsidiară a unei firme rusești fondate de un fost angajat al agenției de spionaj din perioada sovietică, KGB.

„Aceste acuzații trebuie să fie investigate în mod decisiv”, a declarat Konstantin von Notz, șeful comisiei de supraveghere a serviciilor de informații din Bundestag, sau parlamentul german.

Printre membrii consiliului se numără compania de securitate cibernetică Protelion, cu sediul la Berlin. Până la sfârșitul lunii martie, firma și-a desfășurat activitatea sub numele de Infotecs GmbH.

Potrivit rețelei de cercetare Policy Network Analytics, Protelion nee Infotecs a fost o filială a firmei rusești O.A.O. Infotecs, operată de un fost membru KGB.

Presa germană relatează că Schönbohm a fost îndemnat de Ministerul de Interne să se distanțeze de consiliu, dar vizita sa recentă pentru a marca aniversarea grupului a creat în schimb o nemulțumire generalizată în cadrul ministerului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Germania nu exista.
    Rusia a infiltrat Germania de la piele pana la maduva oaselor.
    Germania nu exista.
    Cand Angela Merkel va fi arestată pt înaltă trădare, atunci vom avea primul semn ca Germania da semne de existență.

  2. Germania n-are ce cauta in Schengen.